JYP jälleen voitokas CHL-liigassa – nyt kaatui Itävallan ylpeys!

JYP nappasi täydet kuusi pistettä CHL-liigan avausotteluista viikonloppuna. Perjantaina kaatui sveitsiläinen EV Zug maalein 3-2 ja sunnuntai-iltana Hurrikaani peittosi itävaltalaisen Vienna Capitalsin osumin 4-1 (2-0, 0-0, 2-1).

Hurrikaanipaidat riemastuttivat jo avauserässä LähiTapiola-areenan yleisöä kahteen otteeseen. Ensin puolustavan Itävallan liigan mestarin maalia heilutti Jerry Turkulainen vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Erän lopulla Capitals-vahti Jean-Philippe Lamoureux´n ohitti Valtteri Hotakainen.

Valtteri Hotakainen CHL

Valtteri Hotakainen sai tärkeän onnistumisen sunnuntaina. Kuva: Jiri Halttunen.

Toisessa erässä maaleja ei nähty, vaikka molemmat pääsivät kertaalleen ylivoimalle. Kolmannen erän alkuun JYPille ratkaisevan tuntuisen 3-0-osuman laukoi paluumuuttaja Jarkko Immonen. Tärkeä onnistuminen ”Jakelle” tulevan liigakauden kynnyksellä. Immonen saalisti myös perjantain pelissä yhden syöttöpisteen, joten ruuti on kuivaa!

Capitalsin Jérôme Samson kavensi nopeasti Immosen osuman jälkeen, mutta sen lähemmäksi itävaltalaisjoukkue ei päässyt. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen niittasi loppulukemat tyhjään rysään vain 11 sekuntia ennen summeria.

– Peli oli juuri sellainen kuin odotettiin. Joka joukkueella on syy, miksi haluaa tätä sarjaa pelata ja se on voittaminen. Wienillä on todella voimakas oma identiteetti. He ovat erittäin kamppailuvalmis joukkue, päävalmentaja Marko Virtanen totesi pelin jälkeen.

– Jos oli Zug perjantaina taitava ja yksilöiden kautta hengittävä joukkue, niin nyt saatiin kyllä todella kamppailla ja oltiin välillä aika kovilla. Wienillä on 12 pohjoisamerikkalaista joukkueessa ja sen kyllä huomaa.

Sunnuntaina ottelussa oli myöhäisillan otteluksi upean paljon yleisöä LähiTapiola-areenan lehtereillä. Yhteensä yli 3 300 katsojaa.

– On todella positiivinen juttu, että yleisö löytää pikku hiljaa nämä CHL-pelit ja ymmärtää niiden hienouden. Aina on puhuttu, että organisaatio ja pelaajat arvostavat suuresti tätä sarjaa, mutta nyt on mahtava nähdä myös yleisön löytävän paikalle, Virtanen hehkutti.

CHL jatkuu JYPin osalta ensi viikon torstaina, kun joukkue matkustaa Wieniin juuri Capitalsin vieraaksi. Reissu jatkuu suoraan Sveitsiin, jossa EV Zug kohdataan lauantaina. Sen jälkeen edessä on alkulohkosta enää koti- ja vieraspeli lokakuussa valkovenäläistä Neman Grodnoa vastaan.