JYPille iso voitto – Zug kaatui kotikaukalossa!

JYP nappasi ison voiton CHL-liigan avausottelussa perjantaina, kun Sveitsin liigan viime kauden kakkosjoukkue EV Zug kaatui kotikaukalossa maalein 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). 

Ottelu oli kaikin puolin erittäin tasainen, mutta JYP käytti omat etsikkoaikansa paremmin hyväkseen. Hurrikaani oli piinkovaa sveitsiläisvastusta aavistuksen ahnaampi laukomaan, sillä JYP kokeili Zug-vahti Tobias Stephania 32 kertaa, kun taas JYPin Jussi Olkinuora venyi kiekon tielle ottelussa 27 kertaa.

Avauserässä JYP otti todellisen salama-aloituksen. Janne Kolehmainen niittasi kiekon maaliin vain kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Toisen erän alussa Jerry Turkulainen siirsi Hurrikaanin jo kahden maalin karkumatkalle.

– Saatiin kyllä täydellinen lähtö otteluun. Sitten vielä meille ylivoimaa päälle ja se toimi hyvin. Ei kuitenkaan saatu lisämaaleja aikaiseksi, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoi.

Zug ei kuitenkaan luovuttanut. Jarkko Immosen vanha seura tuli väkisin tasoihin, kun toisessa erässä maalasi Lino Martschini ja kolmannen erän alussa Timothy Kast.

– Kaiken kaikkiaan todella kova vaade oli ottelussa. Kaveri tuli selustaan napakasti. Siinä pitää jatkossa olla hereillä. 5-5-peli oli aika tasaista. Pari kertaa vastustaja rokotti. Eka maali syöttö suoraan lapaan ja toisessa unohdettiin vartiointi, Virtanen summasi.

JYP nappasi lopulta riemukkaasti täydet pisteet, kun 3-2-voittomaalin viimeisteli ajassa 55.42 uusi hankinta Juuso Puustinen. Voittomaaliin syöttöpisteet Immoselle ja Jani Tuppuraiselle.

Voitto oli Hurrikaanille todella iso. Zug operoi yhdellä Euroopan suurimmista pelaajabudjeteista.

– Laskettiin tuossa äkkiä, että kaverilla oli yli 2000 peliä NHL-kokemusta. Niillä on aivan tämän mantereen suurimpia budjetteja. Aika hyvin me niille näytettiin, Virtanen totesi.

JYPin taival CHL-liigassa jatkuu kotikaukalossa jo sunnuntaina. Tuolloin vastaan asettuu Vienna Capitals.

Osta lippusi ja tule huutamaan Itävallan pääkaupungin ylpeys kumoon TÄMÄN LINKIN kautta.