Tästä se lähtee! JYP kohtaa CHL-avauksessa Zugin

On jälleen aika palata tositoimiin. JYP aloittaa tosipelit CHL-liigassa perjantaina, kun vastaan asettuu piinkova sveitsiläisjoukkue EV Zug. Panosta ja mielenkiintoa ottelussa riittää. Zug on myös Jarkko Immosen viime kauden seura, joten nähtäväksi jää, miten pahasti Jakke nöyryyttää vanhoja pelikavereitaan.

Hurrikaanipaidat ovat valmistautuneet CHL-liigan alkuun huolellisesti. Takana on hyvä kesäharjoitusjakso ja viime viikot on laitettu jo pelillistä muottia kuntoon.

– Hyvät ovat fiilikset. Joukkueen kanssa on tässä jo vähän odoteltu, että päästään tositoimiin. Mielenkiintoinen on meidän lohko. Mukavaa päästä heti aloittamaan kotijäältä, JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen summaa.

JYPin kanssa samassa lohkossa pelaavat Zugin lisäksi Itävallan pääkaupungin ylpeys Vienna Capitals sekä Valko-Venäjän mestari HK Neman Grodno. Perjantain avausvastus on tuttu monelle pelurille, mutta kaksi muuta joukkuetta ei niinkään.

– Zug on varsinkin aika tuttu monelle meidän pelaajalle. Heitä vastaan olen itsekin pelannut paljon. Wien on vähän tuntemattomampi. On siellä kuitenkin muutamia tuttuja pelaajia, Hytönen pohtii.

– Zug on myös hyvä mittari heti alkuun. Viime vuoden Sveitsin kakkonen, niin päästään todella katsomaan, mikä on siellä taso. Vauhtia ja tilanteita riittää varmasti, JP jatkaa.

Kapteeni Hytönen korostaa, että CHL-pelit ovat seuralle, valmentajille ja pelaajille erittäin tärkeitä. Kansainvälisissä peleissä vastustajat eivät ole läpiscoutattuja ja siitä tulee juuri se ratkaiseva lisämauste soppaan.

– Erittäin tärkeitä nämä pelit ovat pelaajalle. Todella mielenkiintoisia otteluita, joissa monesti jää itse pelille enemmän sijaa. Varmasti myös yleisön kannalta jopa mielenkiintoisempia pelejä kuin monet liigamatsit, joissa vastustajat tuntevat toisensa läpikotaisin, Hytönen toteaa.

Myös sarjan kasvanut suosio ja kilpailullisuus saa kokeneelta pelimieheltä kiitosta.

– Sarja on mennyt koko ajan eteenpäin. Nyt mukaan pääsee sarjasijoitusten perusteella ja se tuo lisää kilpailullisuutta hommaan. Samoin oli hyvä idea lisätä yksi joukkue lohkoon, niin silloin alkupelien merkitys korostuu.

Hurrikaani aloittaa siis urakkansa perjantai-iltana LähiTapiola-areenalla, kun vastassa on Zug. Sunnuntaina JYP puolestaan mittaa Vienna Capitalsin tason. Molemmat matsit alkavat kello 19.00.

Liput otteluun vain 8 euroa!!! Myynnissä on vain istumapaikkoja. Alle 12-vuotiaan pääsevät veloituksetta seisomakatsomoon. Hommaa lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.