JYP ja Killerin ravirata faneineen omistavat nyt yhdessä hevosen

Raviurheilun ja Liigan yhteisessä projektissa saavutettiin yksi tärkeä virstanpylväs, kun 12 joukkuetta huusi kukin itselleen varsan Ypäjän varsahuutokaupasta perjantaina 15.9.2017.

11 muun liigajoukkueen tavoin, Killerin raviradan ja JYP Jyväskylän raviliigan varsa huudettiin yli 80 huutokauppaan ilmoitetun varsan joukosta. Varsan valinnasta ja huutamisesta vastasi varsan valmentaja Tanja Soukka miehensä Juha Hyvärisen kanssa. Soukka toimii Uuraisilla ammattiravivalmentajana ja tallin yhteydessä on erinomaiset valmennusolosuhteet.
Varsaa valitsemassa oli mukana tunnettu ja arvostettu Laukaalainen hevoseläinlääkäri Antero Tupamäki sekä Keski-Suomen hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja menestyksekkäästi hevosia ostanut sekä omistanut Heikki Kankainen.

Hurrikaanivarsa

JYPin raviliigan sisällä Hurrikaanivarsan metsästyspäivä -nimellä kulkenut huutokauppa oli onnistunut ja huutokaupan päätteeksi Uuraisille matkusti huippusukuinen tamma Juliane De Veluwe.

Kaikkien raviliigavarsojen tavoin, tamma on 1,5 vuotias lämminverinen ravuri. Juliane De Veluwesta maksettiin huutokaupassa 10 500 euroa (veroton hinta).

Juliane De Veluwen isää Brad De Veluwea pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimpana suomalaisena ravihevosena, joka on kilpaillut menestyksekkäästi sekä suomessa että ulkomailla. Emälinja on yksi suomen parhaita ja siellä on myös vahvoja näyttöjä periyttäjänä.

Tanjan kommentit varsasta:
”Tamma on rakenteeltaan siro ja kevyt. Se on hyvänmallinen ja terve. Juliane vaikuttaa kiltille mutta myös tarvittavaa kipakkuutta löytyy. Tästä on hyvä lähteä kasvattamaan raviliigan voittajaa.”

Juliane De Veluwe on nähtävillä Killerillä torstaina 12.10. Kiekko Jäähän -raveissa. Kiekko Jäähän -raveissa mukana on myös JYPin pelaajia ja kiekkoaiheista ohjelmaa ja tunnelmaa.

Raviliigan osuuksia voi vielä ostaa osoitteesta www.raviliiga.fi tai tilisiirrolla sekä käteisellä raveista ja jäähallilta.