CHL: JYP voitti Tapparan ja otti askeleen kohti jatkoa

JYP otti ison voiton CHL-liigassa LähiTapiola Areenalla tiistaina, kun Tappara kaatui komean esityksen jälkeen maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Ensi viikolla pelataan ratkaiseva toinen osaottelu neljännesvälieristä Tampereella. 

JYP lähtee ensi viikon kohtaamiseen kahden maalin johtoasemassa. Se on tärkeä etu, joskaan ei vielä lähellekään ratkaiseva.

– Ei niitä maaleja voi liikaa miettiä. Tulee tosi pitkät 60 minuuttia Tampereella, jos alkaa liikoja asiaa miettimään. Tottakai se on etu, mutta ei vielä missään nimessä ratkaiseva, JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen sanoi.

JYP aloitti ottelun hyvin ja hallitsi ensimmäistä erää. Siitä saatiin myös palkinto, kun ajassa 10.41 heilui verkko. Ja kukas muu oli maalintekijänä, kun heti paluupelissään onnistunut slovakkitähti Michel Miklik! Ensin Juha-Pekka Hytönen yritti ja Miklik iski paluukiekon verkkoon.

Toiseen erään peli tasoittui ja maaleja ei nähty. Kolmannen erän alkuun nähtiin puolestaan Antti Suomelan komea show. Suomela riisti kiekon Tappara-puolustukselta ja laukoi komeasti ranteella yläkulmaan. Tapparan Juhani Jasu kavensi, mutta todella tärkeän kolmannen maalin JYPille iski Jani Tuppurainen ajassa 56.17 Joonas Nättisen upeasta tarjoilusta.

Antti Suomela iski upean maalin. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Todella vauhdikas peli oli. Aika samanlainen kuin viime perjantaina. Oli mukavaa pelata. Kaverilla on tosi taitavia kavereita ja saa kyllä koko ajan olla varpaillaan, Tuppurainen totesi.

– Oli erittäin kova peli. Hyvin puolusti molemmat joukkueet. Kaksinkamppailuissa oli kova vaade ja sai todella vääntää jälleen. Hyvin playoff-henkinen ottelu kaiken kaikkiaan. Sitä tässä tietty myös pitääkin harjoitella kevättä ajatellen, JYP-luotsi Marko Virtanen puolestaan summasi.

JYP siis otti ison askeleen kohti CHL-liigan puolivälieriä. Pelit ovat kuitenkin vielä pahasti kesken, sillä ensi tiistaina on vielä edessä piinkova toinen osaottelu Tapparan kotihallissa Hakametsässä.

– Nyt ollaan puolessa välissä. Homma on vielä pahasti kesken. Meidä ilme on ollut hyvää viime peleissä. Nyt on kaksi kertaa putkeen saatu siitä kuitenkin palkintoa, Veltsu paalutti.

– Mukavaa näitä pelejä on pelata. On tässä sellaista playoff-vääntöä. Nyt kuitenkin vaihtuu taas perjantaina ja lauantaina nopeasti Liigan pariin. Sitten taas Tapparan kimppuun. Panosta näissä CHL-peleissä on paljon. Ainakin itse ja myös seura haluaa menestyä, Tuppurainen pohdiskeli.

Kotoinen Liiga jatkuu perjantaina LähiTapiola Areenalla perjantain unelmaottelulla! Vastassa on kauden toisessa Järvi-Suomen derbyssä rakas Kuopion KalPa. Osta omat lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.