JYP saa vieraita Valko-Venäjältä – ”He panostavat tähän liigaan kaikkensa!”

JYP palaa kuukauden tauon jälkeen jälleen CHL-liigan pariin, kun tiistaina kotihallissa LähiTapiola Areenalla on vastassa valkovenäläinen Neman Grodno. Ottelu alkaa kello 19.00. 

Hurrikaani pelasi elo-syyskuun vaihteessa erinomaisesti Euroopan kiekkoeliittiä vastaan. Matkaan tarttui kolme voittoa ja vain yksi tappio Sveitsissä EV Zugia vastaan. JYP lähteekin kahdelle viimeiselle alkulohkon kierrokselle C-lohkon piikkipaikalta. Matemaattisesti tarkasteltuna yksi voitto riittää jatkopaikkaan, mutta JYPin leirissä ei pisteitä laskeskella ennen kuin pelit on pelattu.

– Juu totta on, että yksi voitto riittää jatkopaikkaan. Jompikumpi peleistä pitää voittaa. Tämä on kuitenkin meille ihan normaalia arkea oli vastustaja mistä tahansa. Meidän pitää onnistua erinomaisesti omassa pelissä ja olla taas kerran siellä ytimessä, päävalmentaja Marko Virtanen mietiskelee.

JYPin molemmat pelit ovat jäljellä juuri Neman Grodnoa vastaan. Valkovenäläiset ovat yhä tiukasti kiinni jatkopaikassa voitettuaan kerran jatkoajalla ja saalistettuaan kaksi pistettä hävittyjen rangaistuslaukauskisojen jälkeen. JYPin haaste tulee olemaan kova, sillä Neman Grodno on erittäin työteliäs ja taisteleva joukkue, joka laittoi muun muassa Zugin molemmissa peleissä todella tiukoille.

– Hyvin he ovat CHL:ssä pelanneet. Olen katsonut heidän molemmat Zug-pelit ja todella aktiivinen, kovaa paineistava ja liikkuva joukkue tulee vastaan. He ovat tottuneet voittamaan omassa maassaan ja he panostavat tähän liigaan kaikkensa, Virtanen valottaa.

– Valkovenäläistä joukkuetta voisi äkkiä pitää pelityyliltään venäläisenä, mutta he ovat kaukana siitä. Heidän pelityylinsä on täysin poikkeava venäläisiin joukkueisiin nähden. Enemmänkin heitä voisi verrata suomalaiseen tai ruotsalaiseen joukkueeseen, Veltsu jatkaa.

Neman Grodno ponnistaa samannimisestä Grodnon kaupungista, joka sijaitsee erittäin lähellä Puolan ja Liettuan rajaa. Jääkiekkoilu on kaupungissa iso juttu.

– Meillä on tieto, että tämä jos mikä seura on satsannut kaikkensa tähän liigaan. He aloittivat treenit jo kaksi kuukautta ennen sarjan alkua ollakseen valmiita. Joukkue on iso asia myös koko valkovenäläiselle jääkiekolle. Heillä on kotipeleissä tupa aina täynnä ja koko halli pomppii kun siellä mennään, Virtanen toteaa.

Oli grodnolaisten panostus kuinka suurta tahansa, aikoo Hurrikaani laittaa valkovenäläiset tiistai-iltana siltaan. Sitä kautta joukkue varmistaisi jatkopaikan CHL-liigassa ja voisi lähteä hyvillä mielin aistimaan tunnelmaa viimeiseen lohkopeliin ensi viikon tiistaina.

– Lähdetään tekemään omaa hyvää peliä. Ihan normaalisti valmistaudutaan peliin niin kuin mihin tahansa muuhunkin. Ei tässä mitään paineita kukaan ala ottamaan, Virtanen sanoo.

Osta lippusi äkkiä, sillä lippuja on saatavilla enää rajoitetusti. Kausikorttilaisille peli kuuluu kausikorttiin ja heillä on omat paikat käytettävissä. Kertalipun ostaville hinta istumaan vain kahdeksan euroa!! Hanki lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.