JYP varmisti paikkansa CHL-liigan pudotuspeleissä!

JYP varmisti paikkansa 16 joukkueen pudotuspeleissä CHL-liigassa tiistaina. Valkovenäläinen Neman Grodno kaatui kotihallissa LähiTapiola Areenalla maalein 3-2 voittolaukauskisan jälkeen. Meitä oli tänään paikalla upeat 3 750 katsojaa!

Voittonsa myötä JYP varmisti vähintään toisen sijan C-lohkossa ja sitä kautta pudotuspelipaikan. Myös lohkovoitto alkaa olemaan lähellä, sillä Hurrikaani johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla ennen päätöskierrosta.

Lohkovoitto ratkeaa ensi viikon tiistaina, kun JYP pelaa Grodnossa vieraspelin ja kolme pistettä JYPiä perässä oleva EV Zug kohtaa Vienna Capitalsin.

Tiistain taiston avauserässä JYP oli vahva ja se palkittiin nopeasti. Jo ajassa 2.53 Robert Rooba ohjasi komean maalin ylivoimalla Ossi Ikosen sekä Joel Sundin esityöstä.

Toisen erän alkuun JYP karkasi vielä nopeammin johtoon, kun jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen Micke Saari ryösti kiekon Grodnon puolustajilta, karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon näyttävästi maaliin.

Päätöserässä Grodno kampesi kovalla vimmalla pelin tasoihin Artjom Kislyn ja Aleksander Zhidkikhin maaleilla. JYP kuitenkin kairasi lopulta voiton rankkarikisassa, kun ainoa onnistuja oli jälleen upealla maalilla Micke Saari.

Micke Saari oli JYPin sankari. Kuva: Jiri Halttunen.

JYP hallitsi peliä kaksi erää, mutta kaveri tuli tasoihin. Moni ehkä ehti jo ajatella, että hurrikaanipaidat ryhtyivät liikaa puolustamaan voittoa.

– Ei siinä mitään ihmeitä tapahtunut. Grodno on erittäin hyvä joukkue. Ne on satsannut tähän liigaan todella paljon. Kaikki pelit ovat olleet maalin pelejä kuten tänäänkin. Kertoo tasosta, että he ovat Sveitsin liigan ykköstä Zugia vastaan pelanneet maalin pelejä, JYP-luotsi Marko Virtanen huomautti.

– He olivat todella satsanneet tähän. Heillä oli vielä saavutustarve. Pakko saada kolme pistettä, mutta meillä ei sitä taakkaa ollut. Me taas saatiin se jatkopaikka ja se on tärkeintä, Virtanen jatkoi.

JYP ei päässyt missään vaiheessa pelissä helpolla. Silti Hurrikaani nappasi upean playoff-lipun tuleviin CHL-koitoksiin.

– Älyttömän himokas oli kaveri. He taistelivat ja tappelivat loppuun asti. Toki meilläkin vähän erilaiset ketjukoostumukset kuin normaalisti, Virtanen summasi.

– Tottakai parannettavaa jäi pelistä. Sitä ei voi kiistää. Ei ollut mikään nappipeli meiltä. Silti olen tosi tyytyväinen. Uusia kavereita tuli mukaan ja he eivät tulleet vain katselemaan menoa, vaan täyttivät paikkansa.

JYPin kausi jatkuu vieraspelien merkeissä, kun kotimaisessa Liigassa torstaina on vastassa Mikkelissä Jukurit ja lauantaina Oulussa Kärpät. Ensi viikon tiistaina on revanssiottelu Valko-Venäjällä Grodnossa.

Seuraavan kerran JYP nähdään kotiareenalla perjantaina 13. lokakuuta, kun vastassa on Porin Ässät. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.