JYPillä edessä huipputärkeä CHL-taisto Tapparaa vastaan

JYPin taistelu jatkuu CHL-liigassa tiistaina-iltana, kun vuorossa on neljännesvälierien toinen osaottelu Tampereella. Panoksena ei enempää eikä vähempää kuin paikka kahdeksan parhaan joukossa. 

Hurrikaani lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä onhan viime viikolta alla 3-1-voitto kotikentältä. Lukemia ei kuitenkaan voi päästää takaraivoon kummittelemaan, sillä edessä on kolme tiukkaa erää rajua vääntöä puolustavaa Suomen mestaria vastaan. Jatkoon mennään kahden ottelun yhteismaalien perusteella.

– Meillä pitää olla ymmärrys siitä, että pelataan tavallaan kuuden erän ottelua ja nyt on kolme erää takana. Lähtökohta on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen. Meillä on jälleen upea paikka näyttää Liiga-pelien välissä tämän sarjan merkitys meidän seuralle ja joukkueelle, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoo.

– Edellistä ottelua me emme voi miettiä. Vähän kliseisesti meidän pitää pelata vaihto ja erä kerrallaan.

Tappara on kotimaan sarjassa yltynyt hurjaan vireeseen ja joukkue on voittanut peräti kahdeksan ottelua peräjälkeen. Peikkona kuitenkin siellä välissä vaanii juuri JYPille kärsitty tappio edellisessä CHL-koitoksessa.

– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että Tapparaa vastaan meidän pitää puolustaa todella laadukkaasti. Se täytyy olla ensimmäinen lähtökohta otteluun. Kaverin maalipaikat on pidettävä minimissä, Ahvenjärvi summaa.

– Sitten kun itse päästään paikoille, niin on viimeisteltävä kliinisesti. Kyse on kärsivällisyydestä ja sitkeydestä. Jokainen pieni asia on tehtävä todella laadukkaasti, Jusu jatkaa.

JYPin lokakuu oli vaikea, mutta sen jälkeen napsahti iloiset voitot TPS:tä ja Tapparasta. Viime viikko päättyi puolestaan kahteen niukkaan tappioon. Ahvenjärven mukaan voittovire löytyy laadukkaasta arjesta.

– Rehellisesti meidän pitää katsoa tuloksia ja myöntää, että huonoja pelejä sinne on mahtunut joukkoon. Yleisilme harjoituksissa ja päivittäisessä tekemisessä on kuitenkin koko ajan laadukasta. Se ei ole vielä riittävästi mittautunut ulos tulosten muodossa, Ahvenjärvi pohdiskelee.

– Meillä pitää jatkossakin olla työnmäärä arjessa koko ajan tapissa. Ei voi vain rallatella menemään. Ei ole oikoteitä onneen. Arjen laatu ja oikeat muistijäljet sieltä ovat avainsanoja, Ahvenjärvi jatkaa.

Takuuvarmasti JYP laittaa tiistai-iltana Hakametsässä kaiken likoon, jotta europelit jatkuvat vielä. Nyt on sellainen kutina,  että Hurrikaani on löytänyt huippuiskun parin vapaapäivän aikana.

CHL-pelin jälkeen JYP pääsee nauttimaan pienestä huilista maajoukkuetauon myötä. Seuraava kotipeli Hurrikaanilla on edessä LähiTapiola Areenalla ensi viikon tiistaina, jolloin vastassa on Kouvolan KooKoo. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.