Mahtavaa Hurrikaani! JYP puolivälieriin CHL-liigassa!

JYP on edennyt CHL-liigan puolivälieriin. Hurrikaanipaidat kärsivät tiistai-iltana Hakametsässä Tapparaa vastaan niukan tappion osumin 2-3, mutta marssivat kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 5-4. 

Avauserässä JYP laukoi hanakasti kohti Tappara-vahti Dominik Hrachovinaa, mutta aivan huippupaikat jäivät vähiin. Toisessa päässä Tappara puolestaan onnistui kertaalleen, kun Kristian Kuusela pääsi lyömään tyhjiin Tomas Zaborskyn tarjoilusta.

– Peli oli kaiken kaikkiaan nousujohteinen. Eka erä tarkkailtiin puolin ja toisin. Haettiin vähän asetelmia ja katseltiin, että mitä tästä tulee, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi niputti ykköserän.

Kakkoserä oli JYPin heiniä. Hurrikaani sai ratkaisevat kaksi maalia, kun ensin erän alussa Antti Suomela päätti 2-1-hyökkäyksen komeaan kutiin ja erän lopussa onnistui puolestaan Mikko Kalteva.

– Toiseen erään saatiin kyllä hyvin jalkaa liikkeelle ja pelattiin juuri sitä kakkoserän kiekkoa, mihin pyrittiin. Tiivis keskialue ja siitä iskettiin vastaan. Saatiin pitkiä hyökkäyksiä ja niistä tärkeät maalit, Ahvenjärvi paalutti.

JYP lähti päätöserään turvallisen tuntuisessa 5-2-johtoasemassa yhteismaaleissa. Niin vain laittoi Tappara jälleen pelin jännäksi. Jan-Mikael Järvisen ja Jukka Peltolan ylivoimamaaleilla kirvesrinnat nousivat jo maalin päähän. Hurrikaani kuitenkin laittoi lopussa tiukasti kampoihin sekä kotijoukkueelle että tuomareille ja marssi puolivälieriin!

– Kolmannessa erässä pyrittiin pelaamaan huolellisesti ja laadukkaasti. Kaverin oli helppo lyödä kaikki likoon. Ylivoimalla saivat maalit, mutta täytyy sanoa, että emme olleet kyllä yhtään tyytyväisiä tuomareihin. Turhan suurta roolia ottivat lopussa, Jusu tykitti.

JYP porskuttaa siis upeasti kahdeksan parhaan joukkoon CHL-liigassa. Vastaan tulee

– Joukkue vastasi upeasti huutoon. Näin kovassa paikassa ei tässä sarjassa ole aiemmin oltu. Tärkeä signaali, että voidaan pelata laadukkaasti tiukassa paikassa. Tämä on erittäin tärkeä voitto meille. Vaikka tänään hävittiin, niin tämä oli kahden pelin kokonaisuus ja jatkopaikka oli ansaittu, Ahvenjärvi totesi.

– Nautitaan nyt hetki tästä saavutuksesta ja sitten aletaan keskittymään taas arkisiin asioihin. Kyllä tästä varmasti itseluottamusta tulee joukkueeseen, Jusu jatkoi.

Hurrikaani saa vastaansa puolivälierissä voittajan otteluparista EV Zug – Kometa Brno.

JYP saa nauttia nyt viikon verran maajoukkuetauosta. Tositoimiin palataan kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla ensi viikon tiistaina, kun vastassa on Kouvolan KooKoo. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.