Marko Virtanen jatkaa valmennustiiminsä kanssa myös ensi kaudella

Marko Virtanen, 48, jatkaa JYPin päävalmentajana kevääseen 2019 ulottuvalla sopimuksella. Tällä vuosikymmenellä JYP on tähän mennessä ollut Liigan menestynein seura lopullisten sarjasijoitusten, runkosarjasijoitusten, pistekeskiarvon ja kokonaispistemäärän perusteella laskettuna.

Kymmenen vuotta sitten valmentaja Marko Virtanen otti iso roolia JYPin menestyksen pohjien rakentajana viemällä pelaajalupauksiamme eteenpäin ensin JYPin A-nuorissa ja sitten JYP Akatemiassa. Syksystä 2011 alkaen ”Veltsu” on kehittänyt ja johtanut JYPin liigajoukkueen hyvään kilpamenestykseen niin apuvalmentajan kuin päävalmentajan roolissa. Tänä syksynä Marko Virtasesta tuli JYPin seurahistorian eniten liigaotteluita (runkosarja + playoffs -ottelut yhteensä) valmentanut päävalmentaja.

Virtasen menestys sekä apu- että päävalmentajana tällä vuosikymmenellä on ollut vakuuttavaa.

Apuvalmentajana ”Veltsu” on voittanut Suomen mestaruuden 2012 ja pronssia 2013 sekä Mestis-hopeaa 2010. Päävalmentajana Virtanen on tuonut Jyväskylään A-nuorten Suomen mestaruuden 2011, European Trophyn voiton 2013 ja Liiga-pronssia 2015 sekä 2017. Champions Hockey Leaguessa JYP on edennyt alkulohkostaan jatkopeleihin jokaisella neljällä pelikaudellaan.

Pelaajaurallaan Virtanen pelasi JYPin paidassa 80- ja 90-luvuilla yli 400 liigaottelua toimien neljällä kaudella myös JYPin joukkueen kapteenina.

”JYPin liigajoukkueen päävalmentajana Virtanen on onnistunut mainiosti yhdistämään sekä kilpaurheilumenestyksen että kaupungin oman pelaajatuotannon hyödyntämisen. Kyky valmentaa eri ikäisiä ja eri uravaiheessa olevia pelaajia on osoittautunut hyväksi”, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari

Kahdenkymmenen sarjakierroksen jälkeen JYP on Liigassa viidentenä ja samanaikaisesti kisaa kiihkeästi CHL–puolivälieräpaikasta Tapparan kanssa.

 

 

Liigajoukkueen koko nykyinen valmennustiimi jatkaa

Valmentajat Jukka Ahvenjärvi, 52, Antti Turunen, 31, sekä Jarkko Hyytiä, 33, jatkavat kukin nykyisissä tehtävänkuvissaan kevääseen 2019 asti ulottuvilla sopimuksilla.

”Valmentajatiimimme toiminta täksi pelikaudeksi uusitulla kokoonpanolla on saanut mainion startin. Intohimoisia ja osaavia ammattilaisia oikeanlaisella silmänpalolla”, kommentoi Holtari valmennustiimiä.

”Tämä on jatkumoa seurassa tehdylle kymmenen vuoden yhtäjaksoiselle kehitystyölle ja menestykselle, jossa Virtanen, Ahvenjärvi, Hyytiä ja Holtari ovat olleet tärkeässä roolissa menestyksen mahdollistajina. Jyväskylään palannut Antti Turunen sopii hyvin tähän porukkaan. Töitä on tehty intohimolla ja luottaen tekijöihin niin operatiivisella puolella kuin omistajaosastolla sekä hallituksessa”, kommentoi JYP-toimitusjohtaja Aku Vallenius.