Tuomas Pihlmanin kiekkouran päättävä ilta 18.11. JYP-Sport

JYP-ikoni Tuomas Pihlman, 34, lopettaa mittavan kiekkouransa. Pihlman on toiminut JYP-urallaan kapteenina sekä varakapteenina, ollen mukana voittamassa JYPille ensimmäistä Suomen mestaruutta 2009, toista mestaruutta 2012 sekä kolmea pronssimitalia. Liigassa Pihlman takoi 633 runkosarjan ottelussa 309 tehopistettä ja Playoffseissa 104 ottelussa 43 tehopistettä. Liigassa ”Pile” rikkoi 30 tehopisteen rajan viidesti ja 20 maalin rajapyykki rikkoutui kolmella kaudella. Yhteensä 451 Liigan runkosarjan ottelun verran JYPiä edustaneelta Pihlmanilta löytyy palkintokaapista Suomen mestaruus myös kaudelta 2012-2013 Porin Ässien paidasta sekä A-maaotteluita 29 kappaletta. Tuomakselle kertyi ammattilaisurallaan pääsarjatason otteluita runkosarja ja Playoffsit mukaan lukien 1045 kappaletta!

  • Tuomas on tärkeimpiä palasia JYPin menestyksen takana. Seura on kiitollinen, että Pile valitsi JYPin NHL-vuosien jälkeen ja pelasi uransa huipulla Jyväskylässä. Tuomaksen tekeminen ja oleminen on aina ollut ensiluokkaista. Pilen arvo JYPille kaikkina näinä vuosina sekä kentällä että kentän ulkopuolella on mittava. Tuomas on JYPin mies viimeisen päälle. JYP haluaa kiittää Tuomasta kaikista näistä hetkistä, jotka olemme saaneet yhdessä viettää, kommentoi JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen
  • Päätös jättää jääkiekon pelaaminen herättää minussa paljon tunteita. Jääkiekko on kulkenut mukanani lapsesta lähtien ja ammatikseni olen saanut pelata sitä puolet koko elämästäni. Olen saanut kokea paljon ainutlaatuisia hetkiä. Mahtavia ilon tunteita, sekä karvaita pettymyksiä. Jokainen saavutettu mestaruus on ollut ainutlaatuinen ja upea. Mieleenpainuvin hetki urallani on JYPin paidassa saavutettu ensimmäinen mestaruus 2009, kommentoi Pihlman uraansa.

Kiekkouransa JYP-paidassa 13-vuotiaana aloittaneen Pihlmanin ensimmäinen liigaottelu oli kaudella 1999-2000 vasta 17-vuotiaana. Samalla kaudella Pile oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden maajoukkueelle maailmanmestaruutta. Ensimmäisellä kaudellaan Pihlmanille kertyi niin B-juniori-, A-juniori kuin Liiga-otteluitakin. Vuonna 2001 New Jersey Devilsin varasi Pihlmanin toisella kierroksella. Pohjois-Amerikan kausilla Pihlman pelasi 15 NHL-ottelua (1+1) sekä 271 AHL-ottelua tehoin 104.

  • Pohjois-Amerikan reissu oli todella upea kokemus urallani. NHL oli ollut pienestä pojasta asti unelmani ja sain mahdollisuuden olla NHL pelaaja muutaman pelin ajan. Vuodet Pohjois-Amerikassa olivat hienoa ja opettavaista aikaa, kertaa Pile Pohjois-Amerikan vuosiaan.

 

Tuomas Pihlmanin ilta 18.11. JYP-Sport pelissä

JYP-Sport-ottelu lauantaina 18.11. on Tuomas Pihlmanin ilta.

  • Tuomas Pihlman on pelannut tiensä meidän kaikkien sydämiin ja ollut iso osa JYPin nousua nykyiselle tasolleen. Tuomaksen ura on kiistatta yksi keskisuomalaisen kiekkoilun komeimmista. Haluamme muistaa Pileä järjestämällä Tuomas Pihlmanin illan 18.11. JYP-Sport-ottelussa. Siitä tulee hieno ilta keskisuomalaiselle kiekkoilulle, Tuomakselle ja meille kaikille. Menestystä Pilelle uusiin kiekkouran jälkeisiin hetkiin, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius

Tuomaksen kiitokset

”Haluan kiittää hienoja pelaajia, huoltajia, fysioterapeutteja, lääkäreitä, valmentajia sekä kaikkia muita organisaatioiden toimihenkilöitä ja henkilöitä, jotka ovat auttaneet minua urani varrella. Kiitän isääni, äitiäni, veljeäni sekä erityisesti vaimoani Lauraa, joka on mahdollistanut minulle kaikki nämä vuodet tukemalla ja huolehtimalla perheestämme. Kiitos myös lapsilleni, jotka ovat olleet superfanejani.

Haluan kiittää koko JYPin organisaatiota saadessani edustaa kotikaupunkini seuraa juniorista liigaan asti suurimman ajan urastani.

Haluan kiittää myös JYPin kannattajia. Olette tuoneet halliin loistavaa tunnelmaa ja omalta osaltanne auttaneet JYPiä menestykseen. Muistot säilyvät mielessäni, mutta on tullut aika kääntää uusi sivu elämässäni.

JYP-sydän kulkee aina mukanani!”

 

Kiitos Pile! Kerran vielä 18.11. varusteet ja hurrikaanipaita päälle ja jäälle, sitten on aika uudelle.