CHL: Kaikki edelleen omissa käsissä – JYP taisteli tasapelin avausottelussa

JYP taisteli komean tasapelin tsekkiläistä HC Kometa Brnoa vastaan CHL-liigan puolivälierien avausottelussa tiistai-iltana LähiTapiola Areenalla. Vaikean alun jälkeen JYP kampesi väkisin ottelun tasoihin, vaikka jopa enemmänkin olisi ollut tarjolla. 

Joka tapauksessa JYP on nyt oppinut Kometan metkut ja lähtee ensi viikon vieraspeliin metsästämään välieräpaikkaa.

– Alku oli vaikea ja siinä tuli hupskeikkaa maalia. Opeteltiin, miten kaveri tulee. Siinä on aina eri juttuja, kun eri maan joukkueita vastassa. Pelin edetessä päästiin koko ajan paremmin mukaan. Huomioitiin kyllä kaveri, mutta se ei hallinnut meidän peliä liikaa, päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi.

– Päästiin pikku hiljaa tuomaan omat vahvuudet esille ja sitä kautta nouseva trendi pelissä. Siihen olen erittäin tyytyväinen, Veltsu jatkoi.

Kometan numero 22 JYPin pitää kuitenkin laittaa mieleen. Hyökkääjä Jan Süss  nimittäin iski tsekkiläisille hattutempun. Mies aloitti maalinteon ajassa 06.00, kun Jussi Olkinuoran harmillisen virheen jälkeen Süss pääsi tökkäisemään kiekon verkkoon. Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin sama mies nosti Brnolle jo 2-0-maalin rystyllä.

JYP ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka alku oli tuskainen. Hurrikaanipaidat kaivoivat sotakirveet esiin ja painoivat väkisin ottelun tasoihin. Ensin onnistui avauerässä Antti Suomela ylivoimalla. Suomela laukoi b-pisteiden välistä kiekon komeasti maaliin. Syöttöpisteet Jerry Turkulaiselle sekä Michel Miklikille. Vähän ennen toisen erän puoliväliä JYP tasoitti lukemat 2-2:een. Jarkko Immonen kaivoi ylivoimalla heti ensimmäisestä aloituksesta voiton ja Juuso Puustinen latasi kiekon verkkoon kaarelta.

JYP kampesi väkisin ottelun tasoihin. Kuvat: Jiri Halttunen.

– Alku oli taas vähän puolishokeeraava. Hyvin kasattiin rivit sen jälkeen ja ei lannistuttu kaverin maaleista. Oltiin toisessa ja kolmannessa erässä selvästi kaveria aktiivisempia. Olisi ansaittu parempi tulos minun mielestä, Ossi Louhivaara kommentoi.

Toisessa erässä Süss viimeisteli hattutemppunsa. Päätöserä alkoi JYPin kannalta hyvin, mutta ajassa 43.59 JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytöselle tuli musta hetki. Tuloksena 5+20 minuuttia Il Capitanon loukattua kiekotonta Kometan Adam Gajarskya. JYP kuitenkin taisteli upeasti alivoiman, vaikka joutui pelaaman hetken jopa kahden miehen alivoimalla. Myös Kometa sortui jälleen jäähyihin, mutta Brnon maalivahti Pavel Jekel kesti uhittelut.

Lopulta ansaitun JYPin tasoituksen iski ajassa 56.43 Mikko Mäenpää jälleen Turkulaisen ja Miklikin esityöstä. Ottelun lopussa JYP pääsi vielä ylivoimalle, mutta voittomaali jäi uupumaan.

– Nähtiin kyllä se, että kun oma peli on kunnossa, niin pärjätään ihan loistavasti heitä vastaan. Aiemmin on mennyt meillä vähän yliyrittämiseksi ja puskemiseksi, kun on päästetty maaleja. Nyt jaksettiin uskoa ja pumpattiin sitä omaa peliä. Se palkittiin, pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloihin hiljattain tehnyt Louhivaara totesi.

Louhivaara alkaa pikku hiljaa pääsemään pelivireeseen, vaikka takana on yli puolen vuoden pelitauko.

– Fyysisesti peli tuntui tänään jo yllättävän hyvältä. Kahdeksan kuukautta on pitkä aika olla sivussa ja kun kavereilla on jo yli 30 peliä alla, niin toki siinä on etumatkaa. Hyvältä kuitenkin tuntui ja pitää muistaa olla itselleen myös armollinen. Tästä se vire löytyy pikku hiljaa, Opa paalutti.

– Minulla on täysi luotto, että tästä sarjasta mennään jatkoon. Ensi viikolla lähdetään tasoista ja pistetään kaikki peliin, että jatketaan välieriin.

Samoilla linjoilla on myös päävalmentaja Virtanen. JYP tosiaan oppi tiistai-iltana tsekkiläisten metkut ja ne pari hupskeikkaa maalia on nyt annettu.

– Sieltä se vaan oma peli tänään puristettiin esiin vaikeiden pelien ja tämän illan vaikean alun jälkeen. Se antaa taas itseluottamusta jatkoon. Ei se kaukana ole, että kaikki loksahtaa paikoilleen, Virtanen sanoi.

– Nyt lähdetään tasoista. Yhdestä pelistä on nyt kaikki kiinni. Ei kai se tämän hienompaa voi olla.

JYP hakee välieräpaikkaa toisessa puolivälierien osaottelussa ensi tiistaina Brnossa. Seuraavan kerran kotikaukalossa JYP nähdään reilun viikon päästä perjantaina, kun Liigassa vastaan asettuu Hämeenlinnan Pallokerho. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.