JYP taistelee CHL-liigan välieräpaikasta – ”Me uskotaan omaan asiaan!”

JYPillä on edessään tiistai-iltana kauden tähän mennessä tärkein ottelu, kun CHL-liigan toisessa ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa on vastassa HC Kometa Brno. Ratkaiseva kamppailu pelataan Brnon kotikaukalossa. 

Viime tiistaina hankalan alun jälkeen JYP nousi tärkeään 3-3-tasapeliin tshekkiläisiä vastaan. Tiistaina pelin käsikirjoitus on selvä. Vain voitto kelpaa JYPille!

– Joukkue on selvästi nousukunnossa ja on pystytty nyt kahdessa pelissä peräkkäin pelaamaan voittavaa ja laadukasta jääkiekkoa. Nyt ainakin tiedetään, mitä on edessä. Me uskotaan omaan asiaan ja toteutetaan niitä. Se riittää, JYP-valmennuksen Jukka Ahvenjärvi sanoo.

– Pelin idea on ainakin selvä. Edellinen peli päättyi tasan, niin nyt on helppo laskea, että vain voitto riittää. Ei tarvitse turhaan maaleja laskeskella. Voitolla mennään välieriin, Jusu jatkaa.

JYP pelasi viimeksi Liigassa lauantaina, jolloin tuloksena oli komea 5-2-voitto Pelicansista vieraskentältä. Tahti on kova, sillä tiistain Brno-pelin jälkeen joukkue matkustaa pikavauhtia takaisin Jyväskylään ja keskiviikkona matka jatkuu Vaasaan Sportin kotiluolaan.

– Tärkein asia oli palautella maltilla Pelicans-ottelun jälkeen. Sunnuntaina levättiin ja maanantaina tehtiin hyvä valmistava harjoitus. Kaikki on kunnossa, Ahvenjärvi toteaa.

JYP on valmis kaatamaan Tshekin mestarin. Kuvat: Jiri Halttunen.

Brnossa JYPiä odottaa fanaattinen kotiyleisö. Kometan kotihalli vetää reilusti yli 7 000 katsojaa.

– Siellä on tosiaan odotettavissa fanaattinen kotiyleisö. Olin kolme viikkoa sitten katsomassa normaalia Tshekin liigan runkosarjamatsia paikan päällä ja tupa oli täynnä. Heillä on kova buumi päällä ja CHL on heille todella tärkeä juttu myös, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kuvailee.

Holtari on scoutannut vastustajan tarkasti ja tshekkiläisten kuviot ovat JYPille tutut. Kaikki on siis valmista, jotta Hurrikaanin CHL-huuma saa jatkoa.

– Kometa on moderni eurooppalainen jääkiekkojoukkue, joka puolustaa vahvasti ja on aktiivinen. He voisivat hyvin olla Liigassa joukkue. Eivät ole missään nimessä mitään vanhan kaartin tshekkiläisiä taitureita pelkästään, Holtari summaa.

JYPillä on edessä siis tiukka 48-tuntinen, kun edessä on kaksi vierasottelua eri puolilla Eurooppaa.

– Aika rapsakka jakso tässä on nyt menossa kaiken kaikkiaan. Sitä varten on kuitenkin kovaa treenattu, että saadaan nauttia pelaamisesta. Charter-lennolla tullaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä takaisin ja jatketaan lauantaina aamupäivällä Vaasaan. Oli myös mielessä lentää suoraan Vaasaan, mutta siinä olisi pitänyt kenttää pitää yöllä meitä varten auki, niin ei ollut järkevää, Holtari niputtaa yhteen.

JYPin ja Brnon välinen ratkaiseva taisto alkaa kello 18.30. Otteluparista parempi joukkue saa välierissä vastaan voittajan parivaljakosta Trinec – Brynäs. Trinec voitti viime viikolla avauspelin maalein 3-1.