Vainio ja Saari jatkavat JYPissä

 A-Nuorten päävalmentaja Merikivelle myös jatkosopimus.

 

Puolustaja Juuso Vainio ja hyökkääjä Micke Saari, molemmat 23 v, jatkavat JYPissä. JYPin A-Nuorten päävalmentaja Lauri Merikivi, 35, jatkaa tehtävässään kaudella 2018-19.

 

Puolustaja Juuso Vainio, 23, ja JYP ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen, kestäen kevääseen 2020 asti.

Vainio on pelannut vahvan syksyn JYPin takalinjoilla. Tekniset taidot Juusolla ovat olleet huippuluokkaa jo pidemmän aikaa ja tänä syksynä tapahtui selkeä kehitysloikka pelaajan korkean potentiaalin konkretisoitumisessa myös hyväksi ottelusuoritukseksi.

”Jos Juuson kehitys jatkuu tämän syksyn kaltaisena, niin hänestä kasvaa jonakin päivänä hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava Rightin puolustajakandidaatti myös Suomen A-maajoukkueelle” kuvailee pelaajan kehityspotentiaalia JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Suomipaidassa Juuso on jo voittanut vuoden 2014 Nuorten Maailmanmestaruuden. Liiga- ja CHL-kokemusta tällä HPK:n kasvatilla on jo yli 200 ottelun verran.

 

 

Micke Saari, 23, ja JYP ovat solmineet yhden vuoden jatkosopimuksen, joka kestää kevääseen 2019 saakka.

Micke on taitava ”myöhäisherännäinen” hyökkääjä, joka jatkaa hitaasti huipulle kiiruhtamistaan. Urallaan tämä Jäähongan kasvatti on kakkosjoukkueitten kautta toistuvasti kiivennyt mukaan kovempiin kilpajoukkueisiin ja lopulta hän on (aina) tehnyt kovaa tulosta Suomen parhaissa junnujoukkueissa ja sen kärkiketjuissa.

Miesten tasolla pelaajan ura on vasta alkukiihdytyksessään. Saari pelaa JYPin organisaatiossa toista pelikauttaan. Ensimmäinen pelikausi JYPissä kului puoliksi Mestiksessä ja Liigassa. Tällä pelikaudella Saari on pelannut JYPin mukana 25 ottelua liigaa ja CHL:ää ampuen niissä yhteensä viisi maalia. Pelaajatyyppinä Micke on hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava ”moderni pelaaja”, jonka peli tulee vielä paranemaan lisääntyvän voiman ja ”terveys -tuurin” kautta. Micke Saari on tällä hetkellä JYPissä loukkaantuneiden kirjoissa ja hänen odotetaan palaavan kokoonpanoihin joulukuun aika.

Junioriurallaan Bluesissa: Ensimmäisen B-nuorten kauden Micke pelasi Espoon kakkosjoukkueessa Kiekko-Espoossa (sarjan tehokkaimpana pelaajana) ja toisella B-nuorten kaudellaan Micke teki ykkösjoukkueessa Bluesin B-nuorissa 62 pistettä (RS+PO) ja hänet valittiin kauden lopuksi B-Nuorten SM sarjan parhaaksi pelaajaksi (sekä Esa Peltonen -palkinto että Esa Tikkanen -palkinto). A-Nuorten Suomen Mestaruuden Saari voitti 2014. Viimeisellä A-Nuorten kaudellaan (2014-15) Micke täräytti yhteensä 64 tehopistettä (RS+PO).

 

 

JYPin A-Nuorten päävalmentaja Lauri Merikivi, 35, jatkaa tehtävässään kaudella 2018-19.

Pari vuotta sitten organisaatio lähti hakemaan uutta puhuria JYPin A-Nuorten toiminnalle. Olemme olleet tyytyväisiä urheilullisen sisällön kehittymiseemme. JYPin tämän syksyn huikea kilpamenestys A-Nuorten SM-liigassa on syntynyt siihen mukavasta kaupan päälle. Lauri Merikivi valmennus- ja johtoryhmineen on ollut merkittävä tekijä siinä kehityksessä. JYPin A-Nuoret ovat sarjassaan hetkellä toisena ollen sarjan paras maalintekijäjoukkue 4,1 tehdyllä maalilla per ottelu.

”Kyse on jatkumosta; JYP Juniorit ry. tuottaa vuodesta toiseen laadukkaita pelaajia JYPin A-Nuorille eli JYP Jyväskylä Oy:lle. Harkkahalleista alkava ja pikkujunnujen vanhempien talkootyöllä tukema JYP Junioreitten arkinen jääkiekkoaherrus on koko jyväskyläläisen kiekkoilun peruskivi”, kiittelee puolestaan JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Merikivi on nuori mutta kokenut valmentaja. Hän toimii valmentajana myös Suomen ”kakstonnisten” poikien maajoukkueessa ja heidän kolmen vuoden maajoukkueprojektinsa saavuttaa huipennuksensa ensi huhtikuussa pelattavissa U18 MM-kisoissa Venäjällä. Aiemmin tällä vuosikymmenellä Merikivi on kerännyt kannuksia Kärppien B -nuorten päävalmentajana sekä Heinolan Peliittojen valmentajana Mestiksessä.