JYPillä huipputärkeä ottelu tänä iltana Hakametsässä

JYPin härkäviikko Liigassa jatkuu tänä iltana huipputärkeällä ottelulla Tampereen Tapparaa vastaan. Tiistain kotivoiton myötä JYP nousi pisteellä kirvesrintojen ohi sarjataulukon kolmannelle sijalle. Tänään Hakametsässä on huikea mahdollisuus ottaa lisää pesäeroa Tapparaan. 

Otteluennakon tarjoaa Mundus Aer.

Tiistaina JYP kaatoi Vaasan Sportin tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 3-2. Kolmesta pisteestä huolimatta päävalmentaja Marko Virtanen löysi pelistä parannettavaa.

– Vähän lähti osalla porukkaa homma laukalle ja ei oikein pysynyt fokus pelissä. Ei tehty niitä voittavia asioita jäällä tarpeeksi. Se näkyi toisessa erässä ja siihen olen pettynyt. Kolmannessa erässä otettiin kuitenkin tarvittava ryhtiliike, Veltsu kommentoi.

Puolustava Suomen mestari Tappara sytyttää joukkueen kuin joukkueen joka kerta. Kun panoksena on vielä tiukka taistelu asemista kevään pudotuspeleihin, on JYP varmasti ytimessä heti avausvaihdosta lähtien.

– Todellakin on tiukka matsi tulossa. Me ollaan samoilla sijoilla nyt pisteen sisässä, joten ei voi ainakaan sanoa, että pelissä ei olisi panosta. Aivan varmasti on kunnon sota päällä, JYP-puolustaja Juuso Vainio kokee.

– Kärkimatsi on edessä. Taso peleissä sen kuin nousee. Meidän pitää itsekin hilata tasoa ylöspäin. Äärettömän hieno peli on luvassa, tiistain pelin ratkaissut ja 600 liigapeliä täyteen saanut Jani Tuppurainen puolestaan toteaa.

Tapparan paidassa pelaa mm. ex-JYP Valtteri Kemiläinen. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYP ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa Liigassa ja voitot ovat Hurrikaanin eduksi 2-1. JYP myös kukisti kirvesrinnat CHL-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tällä kaudella ote on siis ollut keskisuomalaisten puolella, mutta jälleen on ilta uusi.

Keskiviikon Tappara-pelin jälkeen JYP pelaa vielä tällä viikolla perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana ja lauantaina kotikaukalossa Kuopion KalPaa vastaan. Ensi tiistaina on puolestaan vuorossa huikea CHL-finaali Ruotsissa Vaxjö Lakersin kotikaukalossa.

Vaikka kuorma on kova, pelaajat nauttivat siitä, että pelejä tulee tiuhaan tahtiin.

– Minä ainakin tykkään, että on näitä pelejä paljon. Tälläkin viikolla kun on nämä neljä peliä, niin ei ehdi muuta edes miettiä. Saa keskittyä vain itse asiaan, Vainio sanoo.

– Se on just hienoa, että on tällaisia viikkoja. Kahden pelin viikoissa on paljon myös treeniä ja muuta. Nyt ei tarvitse kuin palautella, ottaa hyvät asiat mukaan edellisestä matsista ja ladata itsensä iskuun seuraavaan peliin.

LähiTapiola Areenalla JYP nähdään seuraavan kerran siis lauantaina, kun vastassa on aina yhtä rakas KalPa. Kyseessä on Hall of Fame -ottelu, jossa JYP julkistaa kuusi ensimmäistä JYP Hall of Fame -jäsentä. Perustamalla JYP Hall of Famen seura haluaa kunnioittaa ja korostaa historiansa merkkihenkilöitä ja tärkeitä tapahtumia.

Osta lippusi huikeaan tapahtumaan ja tule huutamaan KalPa kumoon TÄMÄN LINKIN kautta.