JYPille upea voitto CHL-välierien avausottelusta!

JYP otti huikean voiton CHL-liigan välierien avausottelussa LähiTapiola Areenalla tiistaina, kun piinkova tshekkijoukkue Ocelari Trinec kaatui maalein 4-2 (0-1, 4-0, 0-1). Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Trinecissä viikon kuluttua. 

Ottelun alussa Trinec vyöryi vahvasti JYPin päätyyn, mutta Jussi Olkinuora otti tärkeitä koppeja. Lopulta Trinec kuitenkin karkasi johtoon ajassa 11.47, kun Martin Adamsky ohjasi maalin ylivoimalla. Erän loppua kohden JYP sai juonen päästä kiinni ja se huipentui mielettömällä tavalla toisessa erässä.

JYPin tasoituksen iski vahvasti läpi ottelun taistellut Robert Rooba ajassa 26.25. Rooba pyysi hanakasti kiekkoa, otti sen haltuun ja laukoi tulisesti kumilaatan verkkoon. JYPin mylläkkä Trinecin päädyssä jatkui ja vieraat sortuivat jäähyihin. Ottelun sankariksi nousi Mikko Mäenpää, joka latasi ensin kahden miehen ylivoimalla ja heti perään uudestaan ylivoimalla kiekon häkkiin. Vain 24 sekuntia Mäenpään toisen maalin jälkeen ohjasi Janne Kolehmainen JYPille jo 4-1-lukemat. Hurrikaani iski kolme maalia hieman yli kahteen minuuttiin!

– Vähän meillä alussa meni aikaa, että saatiin omasta pelistä kiinni. Sitten kuitenkin tuntui, että peli oli hyvin meidän hallussa. Tottakai tiedettiin, mitä vastaan tulee, mutta aina kun on uusia ukkoja vastassa, niin siinä on vähän hakemista, kahden maalin mies Mäenpää summasi.

– Otettiin käsijarru pois ja alettiin pelaamaan. Painettiin niiden pakkeihin kiinni tuhatta ja sataa. Peli alkoi siitä rullaamaan meille päin. Ei siinä sen ihmeellisemmästä ollut kyse. Kiva että tuli myös itselle maaleja. Ihan ok peli oli, Mäenpää jatkoi vähätellen.

Kolmannessa erässä Trinec sai heti alkuun kavennuksen Tomas Marcinkon toimesta. Sen jälkeen ottelu vyöryi tasaisesti päästä päähän, mutta enempää maaleja ei nähty. Mäenpää nauttii suuresti CHL-pudotuspeleistä keskellä Liiga-arkea.

– On tämä ainakin todella virkistävää, kun ei ole niitä tuttuja vastustajia vastassa. On tämä myös ihan takuuvarmasti kehittävää sekä meille kokeneille että varsinkin nuoremmille pelaajille. Tämä kehittää joukkuetta varmasti, kun pitää osata reagoida peliin ja pelata tilanteen mukaan, Miksa mietiskeli.

– Tämä on kuitenkin pallopeli ja siinä on tietyt lainalaisuudet. Moni ajattelee tätä jotenkin shakiksi, mutta pallopelistä tässä on kyse.

JYP otti askeleen kohti CHL-finaalia. Kuvat: Jiri Halttunen.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen koki, että vastassa oli juuri sellainen joukkue, mitä osattiin odottaa. Saatiin siis pieni niskalenkki myös valmennuksen osalta JYPinkylän suuntaan!

– Vastassa oli juuri sellainen joukkue kuin osattiin odottaa. Hyvin paljon oli samaa kuin Kometassa edellisellä kierroksella, mutta oli kyllä vielä vaarallisempi versio. Ensimmäinen erä vähän katseltiin tilannetta ja oltiin liiankin varovaisia. Sen takia jäätiin väleihin, Veltsu summaili.

– Sitten nostettiin omaa aktiivisuutta ja päästiin peliin mukaan. Toinen erä oli meiltä hyvä. Saatiin kaverille jäähyjä hankittua ja tehtiin niistä maalit. Kolmas erä oli sitten tasaisempi, Virtanen jatkoi.

Virtanen kuitenkin korostaa, että kahden maalin etumatkasta ei kannata liikaa vielä pilvilinnoja rakennella.

– Ei se merkkaa vielä yhtään mitään. Tottakai on parempi olla johdossa kuin häviöllä. Tiedetään myös se, että ei ainakaan mahdoton vastus ole vastassa. Kova joukkue se kuitenkin on ja varmasti ensi viikolla kotona vielä kovempi, Virtanen paaluttaa.

JYPin pelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen kotoisessa Liigassa torstaina, kun Hurrikaani matkustaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Kotikaukalossa LähiTapiola Areenalla JYP nähdään seuraavan kerran tulevana lauantaina (13.1.), kun vastassa on Lahden Pelicans. Mielenkiintoinen ja kiihkeä ottelu siis luvassa! Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.