Uskomatonta! JYP eteni CHL-finaaliin!

JYP teki uskomattoman tempun tiistai-iltana Tshekissä, kun joukkue kukisti piinkovan Ocelari Trinecin voittolaukauskisan jälkeen ja eteni CHL-liigan finaaliin. Loppuottelu pelataan 6. helmikuuta ja sitä isännöi toinen finalisti, ruotsalainen Växjö Lakers. 

Trinec tuli fanaattisen kotiyleisönsä edessä otteluun erittäin vahvasti ja sai avausmaalin jo ajassa 02.07, kun urallaan lähes kaiken mahdollisen voittanut Martin Ruzicka laukoi kiekon verkkoon. Avauserän toinen kymppi oli kuitenkin JYPin ja se palkittiin kahdella maalilla. Ensin Juuso Vainio laukoi tulisesti Jarkko Immosen syötöstä tasoituksen ja ajassa 17.36 Immonen viimeisteli itse ylivoimalla JYPin toisen osuman.

Toisessa erässä Trinec löi kaiken likoon ja sai toisen maalin Michal Kovarcikin toimesta. Trinec loi tukun maalipaikkoja, mutta JYPin maalilla Jussi Olkinuora venyi useaan huipputorjuntaan.

Jussi Olkinuora torjui tshekit nurin. Kuvat: Jiri Halttunen.

Päätöserässä Trinec kiri väkisin kokonaistilanteessa tasoihin. Ensin onnistui David Musil ja kolme minuuttia myöhemmin Ondrej Kovarcik pisti lukemat 6-6:een. Tämän jälkeen tilanne hieman tasoittui.

Varsinainen peliaika päättyi lukemin 4-2 Trinecille ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Molemmilla oli lisäajalla omat paikkansa, mutta enempää maaleja ei nähty. Ratkaisua haettiin siis rankkareiden kautta.

Pelissä muhkeat 39 torjuntaa ottanut Olkinuora oli voittolaukauskisassa ohittamaton. Neljä tshekkiä yritti, mutta Sonni-Jussi nollasi taiturit joko varusteillaan tai pelkällä katseella. JYPin sankareiksi nousivat rankkareissa onnistuneet Immonen ja Antti Suomela.

JYP jatkaa vieraskiertueella myös kotoisessa Liigassa CHL-riemuvoiton jälkeen. Perjantaina on edessä Lahti ja Pelicans ja heti lauantaina kiekko putoaa jäähän Mikkelissä Jukureiden vieraana. Seuraavan kerran CHL-finalistit nähdään kotikaukalossa tiistaina 23. tammikuuta, kun vastassa on Rauman Lukko. Osta lippusi TÄMÄN LINKIN kautta.