JYPillä vahva kierrätys perjantain HIFK-ottelun kokoonpanossa

Hyvä menestys Euroopan kentillä pitää joukkueen vauhdikkaana pelaajarotaation kanssa myös kotimaan Liigassamme.  JYPillä on liigassamme ohjelmassa neljä sarjaottelua viiden vuorokauden sisällä ja tulevana tiistaina 6.2. CHL-finaali Växjössä.

JYP hyödyntää otteluruuhkassa oman pelaajiston leveyttä ja tavoitteena on, että kukaan liigajoukkueen vakiopelaajista ei pelaa enempää kuin 3 ottelua tällä viikolla. Kaikki rotaation pelaajat ovat jollakin muotoa ”Jyppiläisiä” jo aiemmalta uraltaan.

Perjantai-illan JYP-HIFK -ottelussa uransa ensimmäiseen Liiga-otteluunsa lähtevät A-junioreistamme hyökkääjät: Matias Mustonen (’97), Justus Mikkonen (’97), Riku Sihvonen (’98), puolustaja Olli-Petteri Viinikainen (’98), maalivahti Aleksanteri Heiskanen (’98) sekä Mestistä KeuPassa pelaava JYPin sopimuspelaaja Riku Tiainen (’95). Heistä Mustonen, Mikkonen, Tiainen ja maalivahti Heiskanen ovat tällä kaudella esiintyneet jo JYPin CHL-kokoonpanossa.

”Menestys mahdollistaa sen, että pystymme tarjoamaan ”omille pojille” kokemusta Liiga-vauhdista sekä ”ammattilaispeleistä”. Tämä on hieno osoitus keskisuomalaisesta nuorten pelaajien potentiaalista sekä materiaalimme laajuudesta”, toteaa toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Lisäksi JYP täydentää perjantain kokoonpanoaan käyttämällä Mestiksen KeuPassa pelaavia muutamia omia sopimuspelaajiaan, joilla on jo aiempaa Liiga-kokemusta sekä aiemmin tällä viikolla uutisoituja vahvistuksia.