Kalle Saramäki ja Jussi Nättinen vahvistavat JYPiä tällä viikolla

Hyökkääjät Kalle Saramäki, 23, ja Jussi Nättinen, 30, vahvistavat JYPiä tällä viikolla. JYP-kasvatit tuovat JYPin kokoonpanon leveyttä ruuhkaviikolla.

 

JYPin kasvatti Kalle Saramäki on muutaman päivän Jyväskylässä lainassa Mestis-seura SaPKosta.

Koko SaPKoa edeltävän aiemman uransa vain JYPin paitaa päällään kantanut Saramäki pääsi pari kautta sitten pelaamaan myös kaksi Liigaottelua JYPissä. Hän teki maalin uransa ensimmäisen Liiga-ottelunsa ensimmäisessä vaihdossaan Pelicansia vastaan 20.11.2015.

”Rajusti tsemppaavana kahden suunnan laiturina tunnettu Saramäki kykenee aina lisäämään joukkueensa energiaa, missä tahansa hän pelaakin”, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Ennen Savonlinnaan lähtöään Saramäki pelasi myös kolme kautta JYP-Akatemiassa Mestistä, toimien myös joukkueen kapteenina kaudella 2015-16. Saramäki pelaa nyt toista kauttaan SaPKon paidassa ja on tällä kaudella tehnyt 16 (8+8) tehopistettä 36:ssa pelaamassaan Mestis-ottelussa.

 

Jussi Nättinen, 30, debytoi liigassa kasvattajaseuransa paidassa nyt 30 vuoden iässä. Jussilla on vuosien varrelta yli kolmensadan Mestis-ottelun kokemus ja lisäksi kiekkoa on tullut pelattua niin Kazakstanissa, Ranskassa kuin Saksassakin.

Nyt Jussi saapuu JYPin paitaan Saksasta, jossa hän purki pelaajasopimuksensa Starbulls Rosenheimin kanssa viime viikolla. Tarkoitus on, että Jussi on muutaman päivän JYPin matkassa, tuoden omalla panoksellaan ”leveyttä” JYPin kokoonpanoon ruuhkaviikolla.

Jussin kiekkoilevat veljet (Joonas ja Julius) ovat molemmat solmineet urallaan NHL-sopimuksen ja Jussin tähänastista peliuraa voisi kuvailla laadukkaan Mestis-ammattilaisen uraksi.

Kausina 2015-17 Jussi Nättinen johti Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkuetta kapteenin esimerkillään ja tehopisteillään 30+54=84 pelaamissaan 110 ottelussaan (RS+PO). Hän oli myös tuon kahden vuoden ajanjakson joukkueensa tehokkain pelaaja Kokkolan Hermeksessä.

””Nättijussin” tyyli pelata Mestis-kiekkoa muistuttaa minua usein tavasta, jolla Antti Virtanen pelasi Liigakiekkoa JYPissä. Älykästä ja taitavaa kiekon kanssa, ja lisäksi Jussin erikoisuutena ovat olleet tehdyt alivoimamaalit”, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.