Nyt se päivä vihdoin koittaa – edessä CHL-finaali Växjö Lakersin vieraana

JYPin kauden tähän mennessä tärkein ottelu on edessä tiistaina Ruotsissa Växjö Lakersin vieraana. Kiekko tippuu jäähän kello 19.45 ja panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin Euroopan mestaruus. 

Hurrikaani on raivannut tieltään CHL-liigan pudotuspeleissä Tapparan, Kometa Brnon ja Trinecin. Nyt edessä on ruotsalainen haaste, mutta JYP on siihen valmis.

– Hienoa päästä pelaamaan Euroopan mestaruudesta. Yritetään vain nauttia siitä fiiliksestä ja napataan se voitto, Antti Suomela hehkuttaa.

– Minulle tämä on todella iso ja siisti juttu. Toivottavasti ei uran viimeinen finaali kuitenkaan. Toistaiseksi ei ole näitä finaaleja liikaa uralle tullut. Euroopan mestaruus on todella isoa asia. Sitä ei ehkä täällä Suomessa vielä niin paljon arvosteta kuin muualla. Me ollaan tämän sarjan tärkeys tiedostettu, JYP-vahti Jussi Olkinuora puolestaan sanoo.

JYP-perhe matkusti maanantaina Växjön kaupunkiin. Joukkueen kanssa samalla lennolla matkusti myös iso joukkue JYPin faneja. Oletettavasti myös muita reittejä hurrikaanipaitojen kannattajia löytää perille Lakersin kotihalliin. Fanien merkitys on pelaajille suuri.

– Tämä on iso peli meille, mutta samalla iso mahdollisuus. On mahtavaa, että tänne tulee paljon myös omia fanejamme. He ovat äänekkäitä ja tuovat lisää fiilistä, kapteeni Juha-Pekka Hytönen hehkutti maanantain lehdistötilaisuudessa.

– Halli on täynnä ja paljon Jyväskylästä faneja myös, niin pitää vain mennä nauttimaan sinne jäälle. Laitetaan hyvä show pystyyn, Jani Tuppurainen säestää.

Allu korostaa, että vaikka pelissä on huima panos, pitää näistä tilanteista osata myös nauttia.

– Mahtava kokemus on tulossa. En ole ennen tälläistä finaalia päässyt pelaamaan. Se on kerrasta poikki ja sillä tavalla tässä on oma mausteensa, Tuppurainen toteaa.

Nyt kaikki fokus on tietenkin tiistai-illassa, mutta loppuviikosta Hurrikaani palaa jälleen myös Liigan pariin. Edessä on tuplapelit Tampereen Ilvestä vastaan. Ensin pelataan perjantaina Hakametsässä ja lauantaina heti LähiTapiola Areenalla. Osta lippusi ja tule huutamaan Ilves kumoon TÄMÄN LINKIN kautta.