Henri Kanninen ja JYP jatkosopimukseen

Henri Kanninen, 23, on solminut kevääseen 2019 saakka ulottuvan jatkosopimuksen kasvattajaseuraansa. Hyväraaminen (189cm & 82kg) Kanninen kykenee tekemään tulosta sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Koko uransa JYPiä edustanut jyväskyläläinen on hyödyntänyt ”Jyppiputkea” tehokkaasti. Nuorella, mutta kokeneella Kannisella on runkosarjat ja playoffsit mukaan lukien kohta 300 pelattua ottelua JYPin paidassa Liigaa, Mestistä ja CHL:ää. Kanninen veti hurrikaanipaidan ensimmäisen kerran päälleen kuusivuotiaana tammikuussa 2001, aloittaessaan JYP-korttelikiekossa keskustan joukkueessa. Siitä asti Henri on ”ollut Jyppi”.

Viimeisen vaajaan kuukauden aikana Kanninen on päässyt hyvään vireeseen Liigassamme, tehden tehot 4+2=6 yhdeksässä ottelussa (koko kaudella 44. 8+7=15). JYPin sisäisessä pörssissä Henri on jaetulla neljännellä sijalla tehdyissä ylivoimamaaleissa (4 maalia).

”Henan koko kehityspotentiaalista olemme nähneet vasta ohuen siivun. Parin viime kauden aikana loukkaantumiset ovat harmillisesti pitäneet hänet silloin tällöin poissa kaukalosta. Usein on ollut myös ajanjaksoja, kun pelaaja on pelannut, mutta erilaisten pikkuvaivojen kera. Usko Henriin on vahva. Hänen henkilökohtainen yhdistelmänsä kokoa, liikettä ja taitoa summautuu ajan kanssa väistämättä merkittäväksi liigauraksi”, uskoo JYPin UTJ Jukka Holtari.