A-nuorten playoffsit alkavat & valmennustiimi kaudelle 2018-19 valmis

Neljänneksi nuorten SM-liigan runkosarjassa sijoittunut JYP A-nuoret aloittaa kevään huipentavat playoffsit kotiottelulla tiistaina 13.3. klo 18.30 LähiTapiola Areenalla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy! Vastustajaksi meidän A-junnuille saapuu Pönttövuoren tunnelin Savon puolelta paikallisvastustaja KalPa. Runkosarjan tämän vuoden kohtaamiset menivät tasan, kummankin joukkueen hakiessa voitot vieraspeleistä. Puolivälieristä jatkoon mennään kolmella voitolla.

”Tammikuussa 2018 kuusi kärkipelaajamme aloitti asepalveluksen, mutta viime viikkoina olemme taas rivit kasaan, sopivasti ennen kevään huipentumaa. Päällimmäisenä runkosarjasta jäi mieleen arkityöhön hyvin sitoutunut pelaajistomme sekä hyökkäysvoimamme otteluissa. Kolme joukkuetta puhkaisi 200 tehdyn maalin rajapyykin Nuorten liigassa ja JYP oli yksi niistä. Kauden aikana kahdeksan kenttäpelaajaamme on päässyt pelaamaan miesten tasolla niin Liigaa, CHL:ää kuin Mestistäkin. Lähdemme nälkäisinä ja luottavaisina kohti playoffseja”, kommentoi päävalmentaja Lauri Merikivi.

”Kaksi kautta sitten lähdimme tavoitteellisesti kehittämään A-junnujen toimintaa. Olemme olleet tyytyväisiä urheilullisen sisällön kehittymiseen ja Lauri Merikivi valmennus- ja taustaryhmineen on ollut merkittävä tekijä siinä kehityksessä. JYP Juniorit Ry tuottaa meille laadukkaita pelimiehenalkuja kaudesta toiseen. Yhdessä junioreiden kanssa pyrimme kehittämään harrastajamääriä aina kiekkokoulusta aikuisikään saakka, se on edellytys kaikelle toiminnalle”, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

JYPin A-nuorten valmennustiimi kaudelle 2018-19:

Päävalmentajana jatkaa laadukasta työtä tekevä Lauri Merikivi, 35, jonka jatkosopimus julkistettiin jo viime joulukuussa.

Fysioterapeutti Jari Pekkola, 54, jatkaa fysioterapeuttina sekä JYPin fyysisen valmennuksen tukena Liiga- ja A-juniorijoukkueessa. Hän toteuttaa JYPin fysiikkavalmentaja Jarkko Hyytiän kanssa harjoittelukonseptia, jossa fysioterapia toimii keskeisenä osana vammoja ennaltaehkäisevää harjoittelua.

Jaakko Heikkilä, 31, jatkaa JYPin A-nuorten valmentajana sekä fysiikkavalmentajana. Jaakko on JYPin kasvatti, joka peliurallaan eteni aina JYPin A-junioreihin asti. Valmennusurallaan Heikkilä aloittaa kohta kahdeksannen kautensa jyväskyläläisessä jääkiekossa. Heikkilän tavoitteellinen työ oman ammattitaidon kehittämisen eteen on näkynyt joukkueen toiminnassa laadukkaana valmennuksena.

Ville-Veikko Pohjanvirta, 25, aloittaa uutena JYPin A -nuorten valmennustiimissä. ”VV” toimii A-nuorten joukkueen maalivahti- sekä fysiikkavalmentajana pelikaudella 2018-19. Kesästä 2015 eteenpäin Pohjanvirta on toiminut maalivahti- ja fysiikkavalmentajana JYPin B2-, C- ja B-nuorissa. Liikuntatieteiden kandidaatti Ville-Veikko opiskelee Liikunnalla maisteriopintoja, tavoitteenaan viimeistellä opintonsa lähiaikoina.

JYPin A-nuorten joukkueenjohtajana kaudella 2018-19 jatkaa Janne Rummakko, 41. ”Rumpalilla” on takanaan jo kunnioitettava työrupeama JYPin A-nuorissa. Vuonna 2004 JYPin A-nuorten taustajoukkoihin liittynyt Rummakko on toiminut joukkueessa siitä asti joko huoltajan tai joukkueenjohtajan roolissa.