Lupaavat Stråka, Ratinen ja Allén pitkiin jatkosopimuksiin

Lupaavat 19-vuotiaat Anton Stråka, Samuli Ratinen ja Roni Allén ovat solmineet 2+1 –malliset jatkosopimukset JYPin kanssa. Uudet sopimukset pitävät nuoret huippulupaukset JYPissä kevääseen 2021 saakka. Sopimuksen viimeinen pelikausi sisältää seuraoption.

 

Tällä kaudella edustusjoukkueessa yhteensä 25 Liiga- ja CHL –ottelun verran esiintynyt hyökkääjä Anton Stråka laukoi uran avausmaalinsa Turussa 26.1. CHL -finaalissa Växjössä. Stråka pelasi kylmähermoisen vahvan ottelun JYPin nelosketjun sentterinä ja osoitti olevansa nuoresta iästään huolimatta valmis esiintymään kovassakin paikassa.

Uusikaarlepyystä kotoisin oleva Stråka on MuIK:n kasvatti. JYPin kiekkoperheeseen hän liittyi ”nuoremmassa” C -juniori-iässä ja on tähän mennessä pelannut myös 50 Mestis-ottelua JYP-Akatemian sekä Heinolan Peliittojen riveissä. Kuluvalla pelikaudella Stråka on ollut keskeinen tekijä myös JYPin A-nuorten menestyskaudella.

”Stråka on tunnollinen, kookas (191cm & 93kg) ja vahva ”kahden suunnan” sentteri, joka teki jo 14 -vuoden iässä rohkeita valintoja jääkiekkounelmiensa saavuttamisen vuoksi. Anton on hoitanut hommansa tyylikkäästi Jyväskylässä myös siviilissä ja ylioppilaslakkia sovitellaan päähän tänä keväänä. Poikien ja nuorten maaotteluissa Anton esiintyi 21 kertaa. Stråka aloittaa asepalveluksensa Tikkakoskella kesällä 2018”, kuvailee jatkosopimuksen solminutta Stråkaa JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

 

Saarijärveltä kotoisin oleva hyökkääjä Samuli Ratinen on Saarijärven NMKY:n kasvatti. JYPin kiekkoperheeseen hän liittyi ”nuoremmassa” C -juniori-iässä ja hän on tähän mennessä pelannut vajaat kuusi vuotta JYPin junioriputkessa.

Kolmen viimeisen juniorivuotensa aikana JYPin B- ja A-nuorissa Ratinen on naputellut keskimäärin 50 tehopistettä per pelikausi. Vyölle on kertynyt myös 18 Mestis -ottelua JYP-Akatemian, RoKin sekä KeuPan riveissä. KeuPan paidassa Ratisen panos on ollut nousujohteisen tehokas. Yhteensä Mestiksessä on tällä kaudella kertynyt 13 ottelussa tehot 5+5=10. Poikien ja nuorten maaotteluita Samuli ehti juuri päättyneellä juniorimaajoukkueurallaan pelaamaan 20 kappaletta.

Ensimmäiset pelinsä Liigassa sekä CHL:ssä (3 peliä Liiga, 2 peliä CHL) Ratinen on päässyt pelaamaan tämän kauden aikana. Stråkan tavoin, Ratinen astuu asepalvelukseen Tikkakoskelle kesällä 2018

”Ratinen on tehokas hyökkäysalueen artisti, joka tekee kovasti hommia myös kokonaisvaltaisen pelinsä kehittymisen eteen. Urheilijana Samuli on ottanut harppauksia eteenpäin viimeisen pelikauden aikana”, kuvailee Holtari Ratista.

 

Puolustaja Roni Allén on pelannut tällä kaudella JYPin edustusjoukkueessa yhteensä 11 liiga- ja CHL -ottelua, suorittaen samalla asepalvelustaan Tikkakoskella. Hän on ehtinyt urallaan pelata myös 14 Mestis -ottelua JYP-Akatemian, RoKin ja KeuPan riveissä.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Allén on Napapiirin Panttereiden kasvatti. JYPin kiekkoperheeseen hän liittyi ”vanhemmassa” C -juniori-iässä ja hänellä on tällä hetkellä menossa viides kausi JYPin junioriputkessa. Allén oli ehdottomia luottopelaajia JYPin A -nuorten menestyksekkäässä joukkueessa juuri päättyneessä runkosarjassa. Roni pelasi 32 ottelua A -nuorten SM-liigaa tehoin 4+12=16. Poikien ja nuorten maaotteluita Roni ehti juuri päättyneellä juniorimaajoukkueurallaan pelaamaan yhteensä 11 kappaletta.

Allén (184 cm & 91 kg) on luisteluvoimainen ja kamppailuvahva ”kahden suunnan” puolustaja joka teki jo 14 -vuoden iässä päättäväisiä valintoja jääkiekkounelmiensa saavuttamisen vuoksi, muuttaessaan Rovaniemeltä Jyväskylään. Nuorukainen on hoitanut hommansa tyylikkäästi Jyväskylässä myös siviilissä ja merkonomin koulutus ”paketoitiin” samaan tahtiin kuin pelaaja nousi juniorititasolta JYPiin liigaringin pelaajaksi.