Ossi Ikonen jatkaa JYPissä

Puolustaja Ossi Ikonen, 28, ja JYP sopivat kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää Ikosen JYPissä aina kevääseen 2020 saakka. JYP-kasvatti Ossi Ikonen pelaa tällä hetkellä uransa ensimmäistä täyttä Liiga-kautta. ”Pitkällä virityksellä” Liigan vakiopelaajaksi noussut Ikonen on kuluvalla pelikaudella ollut JYPin runkopelaajia sekä Liigassa, että CHL:ssä. Jaloistaan ja päästään nopea Ikonen, on tällä hetkellä JYPin top 6 -puolustajien joukossa kokonaispeliajoissa, laukauksissa sekä tehopisteissä.

Myöhemmällä urallaan paljon maailmaan nähnyt Ikonen liittyi alun perin ”Jyppiperheeseen” kuusivuotiaana syksyllä 1996, kun hänestä tuli korttelikiekkojoukkueen hyökkääjä JYP Washington -joukkueeseen Halssilassa. Ikosen pelipaikka vaihtui hyökkääjästä puolustajaksi B-juniori-iässä.

Ennen tämän kauden CHL-mestaruutta kovaksi kalamieheksi tunnustautuva Ikonen oli voittanut b-junioreiden mestaruuden JYPin riveissä sekä Kazakhstanin Mestaruuden vuonna 2014. Kazakhstanin reissun jälkeen ura toi takaisin kotimaahan ja Mestiksen KooKoon riveihin. Kouvolassa vietetyn kauden jälkeen Ossi siirtyi länsirannikolle Kokkolan Hermekseen kahdeksi kaudeksi (95. 9+46=55), kunnes palasi ”kotiin” tälle pelikaudelle.