Viron kiekkotähti Rooba jatkaa JYPissä myös ensi kaudella

JYP hyödynsi Robert Rooban, 24, pelaajasopimuksen optiokauden 2018-19. Vasemmalta laukova laitahyökkääjä pelaa tällä hetkellä uransa tehokkainta Liiga-kautta. Liigassa ja CHL:ssä Robert on osunut tolppien väliin yhteensä jo 12 kertaa. Jyväskylään Rooba siirtyi kesällä 2016 Kokkolan Hermeksen riveistä, mutta Liiga-kasteensa 191 senttinen ja 93 kiloinen ”Robi” sai jo kaudella 2011-2012 Espoon Bluesissa.

Tallinnassa syntyneellä ”Eesti hokin supertähdellä” on lapsesta asti ollut aito intohimo tulla ammattilaisjääkiekkoilijaksi. Rooba siirtyi keväällä 2008 14 vuoden iässä Virosta HC Purikadista (try outin kautta) pelaamaan Suomeen Espoo Bluesin C -nuorten joukkueeseen. Bluesin kanssa iloinen ”velikulta” voittikin Suomen mestaruudet sekä A- että B -nuorissa.

Viron jääkiekossa ”kulttipelaajan” maineeseen noussut Rooba on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo yhdeksällä perättäisellä pelikaudella Viron miesten maajoukkueessa. Viron nuorten- ja miesten maajoukkueissa Robert Rooba onkin ”B-poolin” ajan (nykyinen 1.divisioonan B-lohko) selkeä ykköspelaaja, niin pelatuissa maaotteluissa kuin tehopisteissä. Rooban komeat tehot näissä otteluissa: 77 maaottelua: 66 maalia ja 76 maalisyöttöä =142 pistettä.

Kõike head!