Niku valittiin AHL:n parhaaksi puolustajaksi

JYP-kasvatti Sami Niku valittiin tiistaina AHL:n parhaaksi puolustajaksi. Niku on kautta aikain toinen tulokaspelaaja, joka on voittanut AHL:n parhaan puolustajan palkinnon, Eddie Shore Awardin.

Ensimmäisessä NHL-ottelussa heti maali

Vielä viime kaudella JYPin riveissä pelannut 21-vuotias Sami Niku nostettiin AHL:n Manitoba Moosesta Winnipeg Jetsin kokoonpanoon menneenä viikonloppuna. Keskiviikon(4.4.) vastaisena yönä Sami pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa Jetsin kohdatessa Montreal Canadiensin. Samin NHL-ura sai loistavan startin, hänen viimeisteltyä Winnipegin 4. maalin Jetsin voittaessa ottelun jatkoajalla 5-4.

Viime kaudella Sami pelasi JYPin Liiga-joukkueessa 74 ottelua nakutellen niissä 33 tehopistettä. Koko aiemman uransa JYPiä edustanut Niku teki NHL-sopimuksen kesällä 2017. Tällä kaudella hän on ollut AHL-joukkue Manitoba Moosen ja koko AHL:n puolustaja-tulokkaiden tehokkain puolustaja 53:lla pisteellään. Sami on ”Jyväskyläläisen pakkihautomon” neljäs NHL-puolustaja tällä vuosikymmenellä jatkaen hienosti Vatasen, Määtän ja Hongan viitoittamaa tarinaa.

Tsemiä NHL-uralle Sami!