Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

 

Tuore Mestiksen mestari, laitahyökkääjä Markus Jokinen, 29, liittyy JYPiin yhden kauden sopimuksella.

Jokinen pelasi huippukauden Mestiksessä kaudella 2017 – 2018 KeuPan riveissä. Joukkueen kapteeni auttoi omalla esimerkillään joukkueensa runkosarjan voittoon sekä Mestiksen mestaruuteen. Markus sai voitokkaan finaalin päätteeksi Mestiksen playoffsien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Håkan Hjerpe -palkinnon.

Pelaamisensa ohessa Jokinen opiskeli täysipäiväisesti Jyväskylän Liikuntatieteellisessä pelikaudella 2017 -2018 ja kokonaisuuden huomioon ottaen hänen henkilökohtainen pelipanoksensa KeuPalle oli siihen päälle huikeaa tasoa. Jokinen tuli tunnetuksi raivokkaan älykkäänä työmiehenä joukkueessaan ja hän teki ”kahden suunnan työmieheksi” upeat tehot runkosarjassa: 44. 29+22=51, +18. Mestiksen playoffseissa tahti ei hiipunut yhtään, Markuksen voittaessa playoffsien pistepörssin 18 tehopisteellään (15. 12+6, +6).

Syksyllä 2017 Jokinen vieraili myös JYPin Liigajoukkueessa kolmen runkosarjaottelun verran. Jämsän Kuorevedellä syntynyt Markus Jokinen on urallaan pelannut yhteensä yli 250 ottelua Mestistä ja Liigaa, playoffseineen. Jokisen uran rakentuminen on ollut mielenkiintoinen ja nykyaikana jopa kovin harvinainen malliltaan. Rakennuspohjiin kuuluu mukaan myös 146 pelattua ottelua Miesten tasolla Suomi-sarjassa sekä 43 ottelua kakkosdivisioonassa, Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

”Kertakaikkinen nappikausi Mestiksen Mestari-Marelta. Huikea persoona ja johtaja. Kovaa numerotulosta syntyi tasaiseen tahtiin koko kauden ajan. Joukkue ensin -asenteensa ansiosta Jokinen oli omalle joukkueelleen tehopisteitäänkin arvokkaampi pelaaja. Jokinen on kannustava esimerkki pelaajasta, joka on kiiruhtanut hitaasti huipulle. Kuoreveden KuoPa-56 -kasvatti on omalla sitkeydellään ansainnut omat onnen hetkensä opiskelijana, urheilijana ja jääkiekkoilijana. Markuksen urakehitys toimii rohkaisevana esimerkkinä kaikille kiekkourasta haaveileville nuorukaisille Suomi-sarja- ja kakkosdivisioonatasoilla ympäri Suomenmaan”, kuvailee Jokista JYPin UTJ Jukka Holtari.