Miika Lahti jatkaa JYPissä ja sopimus puolustajalupaus Viinikaisen kanssa

Ikitaistelija Miika Lahti jatkaa JYPissä

Kotiyleisön kestosuosikki, keskushyökkääjä Miika Lahti (31) jatkaa JYPissä yhden kauden sopimuksella. Lahti pelasi JYPin paidassa viimeksi keväällä 2016. Hän on edustanut Suomessa vain JYPiä. 11 kauden aikana ”Rami” on pelannut yhteensä 565 ottelua, playoffsit mukaan lukien.

Pelikausi 2017-18 jäi Lahdelta kokonaan pelaamatta lonkkaleikkauksien vuoksi. Pelaaja kuntouttaa edelleen itseään ”yksilöohjelmalla” ja joukkueen treenivahvuuteen sopimuspelaajana Miika liittyy elokuun aikana. Kaudella 2016-17 hän pelasi KHL:ssä kiinalaisen Kunlunin riveissä 30 ottelua pistein 2+9=11.

Lahti on menestyjä. Hän on ollut urallaan viidesti JYPin kanssa mitaleilla, mukaan lukien mestaruudet keväiltä 2009 sekä 2012. Playoffseissa Miikan merkitys joukkueelle on korostunut entisestään. Tästä hyvänä osoituksena on playoffsien henkilökohtainen pistekeskiarvo, joka hänellä on runkosarjaa kovempi.

” Menestyvissä joukkueissa on aina ollut kyse jostain itseä suuremmasta. Toisesta huolehtiminen sekä lojaliteetti kuuluvat jyppiläisyyteen ja Miika Lahteen, molempiin. JYPin tähänastisissa Suomenmestaruuksissa on ollut tähtipelaajien lisäksi ”miikalahtimaisia” tukipilareita isoina ”salaisina vaikuttajina” Joukkueen sisällä Miika on aina ollut sytyttävä soturi, joka kykenee lisäämään joukkuetovereidensa energiaa omalla esimerkillään. Pitkän toipilasajan ja pelaamattomuuden jälkeen olemme haastavassa tilanteessa, mutta nimenomaan ikitaistelija Miika Lahti on se kaveri joka voi vielä onnistua comebackissään liigakaukaloihin”, toteaa urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Miika Lahden sopimuksessa on koeaika marraskuun maajoukkuetaukoon saakka.

 

Puolustajalupaus Joonas Viinikainen JYP sopimukseen

 

Yhdeksäntoistavuotias JYP-kasvatti Joonas Viinikainen ja JYP ovat solmineet 2+1 mallisen sopimuksen. Sopimuksen kolmas kausi on seuran option takana.

Viinikaisella on takanaan yksi kausi A -nuorten SM-liigassa tehoin 9+23=33 (44 ottelussa). Viime kausi meni puolustajan pelipaikalla ja aiemmin urallaan Viinikainen on pelannut ajoittain myös hyökkääjän roolissa.

Viime joulukuussa päättyneessä A -nuorten SM-liigan alkusarjassa Viinikainen oli sarjan tehokkain puolustaja 28 tehopisteellään. Tammikuussa alkanut armeija karsi loppukauden aikana A -nuorten ylemmässä loppusarjassa Viinikaiselta sekä ottelumäärää että tehoja, mutta tulokaskaudeksi viime kausi oli kokonaisuutena vahva esitys Joonakselta.

”Joonas on lahjakas hyökkäysvoimainen puolustajalupaus. Hyvät raamit (185cm & 77 kg) ja sujuva luistelu. Erinomainen luovuus ja taito kiekon kanssa. Viime syksynä alkanut kasvava kykenevyyden tunne ja omien uramahdollisuuksien asteittainen todeksi hoksaaminen kannustavat tätä lahjakasta ”myöhäisherännäistä” nuorukaista eteenpäin jatkossakin. JYP haluaa olla siinä kehityksessä tukena mukana”, toteaa Holtari.