JYPin liikevaihto kasvoi selvästi, myös liiketulokseen parannusta

JYP Jyväskylä Oy kasvatti liikevaihtoaan yli miljoonalla eurolla ja paransi edellisen tilikauden liiketoiminnallista tulosta yli sadalla tuhannella eurolla. Liiketulos jäi silti tappiolliseksi.

JYP kasvatti liikevaihtoa 1 022 000 eurolla, samalla liiketoiminnan tulos parani 138 000 euroa, ollen päättyneeltä tilikaudella kuitenkin 201 000 euroa tappiollinen (kaudella 2016-2017 -339 000 euroa). Liikevaihto kasvoi edellisen kauden 7,4 miljoonasta eurosta 8,42 miljoonaan euroon.

”Liikevaihdon kehitys on erittäin positiivinen asia ja edellytys toiminnan tuloksen kääntämiseksi. Suurimmat yksittäiset tekijät hienoon liikevaihdon kasvuun olivat budjetoitua selvästi paremmat lipputulot sekä hyvin sujunut yritysmyynti. Lisäksi upea CHL-voitto toi ylimääräistä yläviivalle”, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Liiketuloksen kannalta Liigan playoffsit jäivät JYPin osalta liian lyhyiksi. Kasvaneet henkilöstökulut, jo edellisellä kaudella tehdyt parannukset ottelutapahtumaan ja panostukset toiminnan kehittämiseen söivät tämänkin kauden liiketoiminnan tulosta.

”Ei voi tyytyväinen olla. Se, että kasvatamme liikevaihtoa reippaasti, pitäisi näkyä positiivisena tuloksena myös viivan alla. Kuitenkin samaan aikaan liikevaihdon kanssa kasvoivat henkilöstökulumme entisestään. Käytännössä Liiga-kausi loppui yhtä playoffs-sarjaa liian aikaisin, jotta tästä olisi leivottu positiivinen taloudellinen tulos”, kommentoi toimitusjohtaja Vallenius JYPin tappiollista liiketulosta

Alkavalle kaudelle 2018-2019 JYP lähtee kahta aiempaa kautta kevyemmällä pelaajabudjetilla, samalla tavoitellen kustannustehokkuutta myös muussa toiminnassa.

”Olemme olleet viimeiset kaksi kautta liikkeellä erittäin laadukkaalla ja leveällä joukkueella. Alkaneelle kaudelle olemme suunnitellusti madaltaneet joukkueen kustannusta, mutta pelaajabudjettimme on edelleen erittäin kilpailukykyinen Liigassa. Tavoittelemme tältä tilikaudelta noin 8 miljoonan euron liikevaihtoa, 3550 silmäparin katsojakeskiarvoa sekä kustannustehokkuutta kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla. Voisi sanoa, että lähdemme matalammalla taloudellisella riskillä alkavaan kauteen. Positiivinen taloudellinen tulos on näiden kahden kauden jälkeen tervetullut ”, kommentoi Vallenius alkanutta kautta.

JYP palaa yhteisharjoituksiin jälleen elokuussa. Ensimmäisen kerran joukkue nähdään tositoimissa 15.8. LähiTapiola Areenalla HPK:ta vastaan harjoitusottelussa. Heti perään 17.8. vastaan saapuu KalPa. CHL-kauden kotiavaus on 7.9. HC Pilseniä vastaan ja Liiga starttaa 14.9. kotiottelulla HIFK:ta vastaan.