JYPin CHL-avausvastustaja HC05 Banska’ Bystrica – ”Luvassa on varmasti fyysinen ottelu”

JYP avaa Champions Hockey League-kauden torstaina vieraskaukalossa, kun avauskierroksella vastaan luistelee slovakialaisryhmittymä HC05 Banska’ Bystrica.

– Maalinedustilanteissa Banska’ on kamppailuvahva ja isokokoinen joukkue. Meidän pitää pystyä vastaamaan heidän kamppailupelaamiseen ja yrittää tuoda jäälle meidän omia hyviä juttuja, JYP-luotsi Lauri Merikivi paaluttaa.

– Yritetään paineistaa vastustajan puolustajia ja saada heille kiire aikaan. Se on varmasti yksi meidän iskun palkoistamme. Meidän tulee myös olla tarkkana oman hyökkäyspelaamisen kanssa, sillä vastustaja kääntää riistoista pelin nopeasti eteenpäin, Merikivi jatkaa.

Hurrikaanijengi lähtee euroavaukseen hyvin levänneenä ja rauhallisin mielin valmistautuneena. Joukkueella on harjoituskaudelta allaan kaksi voittoa (KalPa, Pelicans) ja yksi tappio (HPK), joita ei luonnollisesti kuitenkaan enää tässä vaiheessa muistella. Torstaista eteenpäin luvassa on aivan uudet meiningit aivan uusilla areenoilla.

– Oli kyseessä sitten Liiga tai CHL, niin aina kun peli alkaa, lähdemme voittamaan sitä. Meillä on vakaa aikomus kilpailla menestyksestä tässäkin sarjassa, hurrikaanikäskijä alleviivaa.

JYP-käskijä Lauri Merikivi luotsaa joukkueensa torstaina käynnistyvään CHL-kauteen hallitsevana mestarina (Kuva: Jiri Halttunen).

”Nämä ovat meille hyviä opin hetkiä”

HC05 Banska’ Bystrica selvisi tämän kauden CHL-kaukaloihin voitettuaan viime kauden päätteeksi Slovakian Tipsport Ligan. Finaaleissa kukistui HK Dukla Trenčínotteluvoitoin 4-3. Slovakialaismiehistö luistelee CHL-jäille nyt seurahistoriansa toista kertaa. Viime kaudella nähty eurodebyytti päättyi jo lohkovaiheeseen.

– Vastustajalla on isokokoinen joukkue ja kun pelataan pienessä kaukalossa, niin luvassa on varmasti fyysinen ottelu, JYP-kippari Juha-Pekka Hytönen toteaa.

– Nämä pelit ovat meille hyviä opin hetkiä tähän meidän tielle. Saamme jälleen mahdollisuuden vahvistaa omaa pelitapaamme ja näemme, miten meidän paketti pysyy kasassa erilaisia joukkueita vastaan, hurrikaanikapteeni lisää.

Slovakialaisjoukkueen takalinjoilla paljon vastuuta saanevat maalivahti Stephon Williams, sekä puolustajat Brenden Miller, Ben Marshall ja Karel Sloboda. Hyökkäysosastolla isossa roolissa lienevät ainakin joukkueen nimekkäin kiekkoilija Tomas Surovy, Itävallan EBEL-liigassa pelanneen Graz 99ersin sisäisen pistepörssin viime kaudella voittanut Brock Higgs, sekä slovakialaissikermän viime kauden toiseksi tehokkain pelaaja Éric Faille.

Torstain mittelö kiekkoillaan Zimný Banská Bystrica-areenalla, joka vetää kaikkiaan 3000 katsojaa. Pienehkö halli ja taatusti tunteella elävät kotijoukkueen kannattajat takaavat sen, että helppoa iltapuhdetta JYPille ei missään nimessä ole torstai-iltana tarjolla.

CHL-avaus HC05 Banska’ Bystrica-JYP torstaina 30. elokuuta Zimný Banská Bystrica-areenalla alkaen kello 20.30.