CHL-kotiavauksessa vastassa HC Pilsen – ”Nyt olisi revanssin paikka”

JYP jatkaa pelejään Champions Hockey Leaguessa tulevana viikonloppuna, kun jyväskyläläisjoukkueen ohjelmassa on kaksi kotiottelua. Perjantaina LähiTapiola Areenalle vieraaksi luistelee tšekkisikermä HC Pilsen. 

JYP ja HC Pilsen kohtasivat toisensa ensi kerran tämän kauden CHL-liigassa viime lauantaina, jolloin tšekkimiehistö venyi voittoon 4-2-lukemin. Jyväskyläläismaaleista ottelussa vastasivat Janne Kolehmainen ja David Tomášek.

Meille jäi edellisestä pelistä aika hyvin hampaankoloon, joten nyt olisi hyvä revanssin paikka. Vastaan tulee vauhdikas joukkue ja paljon yksilötaitoa, minkä vuoksi meidän täytyy olla alusta asti valmiina pelaamaan, JYP-puolustaja Mikko Kalteva alleviivaa.

Kiekkonippujen viime kohtaamista sävyttivät lukuisat jäähyt, jotka sotkivat varsinkin JYPin viidellä viittä vastaan –pelaamista. Sanomattakin on selvää, että edelliskohtaamisen kaltaista jäähymäärää (40 jäähyminuuttia) ei tällä kertaa parane ottaa, jos tšekkivieraat mielii kukistaa.

– Viime viikon pelireissulla matkustus ja vähän muutkin asiat painoivat hieman jaloissa, minkä takia pelin alku ei ollut sellainen mitä halusimme. Tällä kertaa täytyy olla myös tarkkana siinä, ettei oteta niin paljoa jäähyjä mitä Pilsenissä.

JYP-leirissä tiedostetaan varsin hyvin oma taitotaso ja sen vuoksi joukkueen itseluottamus vaikuttaa olevan juuri oikealla tasolla Pilsen-kamppailua kohti mentäessä.

– Uskon ja tiedän, että meidän oma pelaaminen riittää perjantaina voittoon. Jos saadaan Pilsenin taitavilta hyökkääjiltä tila ja aika pois, niin se on varmaan pahinta myrkkyä mitä voidaan heille syöttää.

HC Pilsenille viime lauantaina vierasjäällä hävinnyt JYP lähtee perjantain kotimittelöön revanssimielellä (Kuva: CHL).

Perrinin paluu

Perjantaina toistamiseen viikon sisään toisensa kohtaavat joukkueet ovat kumpainenkin pelanneet nyt kaksi CHL-koitosta. HC Pilsen on lohkon keulilla puhtaalla pelillä, kun puolestaan JYP majailee lohkokakkosena (yksi voitto ja yksi tappio). Hurrikaaniryhmittymän pisteahneimmat kiekkoilijat kahdessa eurokamppailussa ovat olleet Juuso Vainio (1+2) ja David Tomášek (1+2). Jyväskyläläisveräjällä Eetu Laurikainen ja Joona Voutilainen ovat molemmat pelanneet yhden CHL-mittelön.

– Näiden kahden pelatun pelin jälkeen meno tämän kauden Champions Hockey Leaguessa on maistunut tosi hyvältä. Tykkään siitä, kun pelataan erilaisia pelejä. CHL kuitenkin kehittyy koko ajan parempaan suuntaan ja innokkain mielin ollaan sarjassa mukana, Mikko Kalteva toteaa.

Yksi illan mielenkiintoisimmista hetkistä koetaan jo ennen kiekon tippumista jäähän. JYP-hyökkääjä Éric Perrin nimittäin tekee paluun Jyväskylään nyt myös kotiyleisön edessä, kun kanadalaiskiekkoilija luistelee perjantaina LähiTapiola Areenan jäälle tuttu hurrikaaninuttu yllään. Edellisen kerran Perrin nähtiin JYP-paidassa keväällä 2015, minkä jälkeiset kolme kautta kuluivat Turun Palloseuran riveissä.

– Perjantai-ilta tulee olemaan itselleni erityinen. Olen varmasti hermostuneessa olotilassa, mutta toisaalta pidän siitä tunteesta. Se pitää minut hereillä ja sen ansiosta pystyn pelaamaan hyvin. Olen odottanut tätä hetkeä jo pidemmän aikaa, Éric Perrin tunnelmoi. 

CHL-kotiavaus JYP-HC Pilsen perjantaina 7. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 19.

Osta lippusi peliin tästä!