CHL-kotiavaus karvasta kalkkia – ”Välillä tulee nukahduksia ja epätasaisuutta”

JYPin ja HC Pilsenin perjantai-illan CHL-väännöstä muodostui tšekkinäytös. Vauhdikkaasti läpi kamppailun esiintynyt ja laajalla rintamalla onnistunut vierasmiehistö kääräisi 60 minuutin päätteeksi voiton tililleen maalein 2-6 (1-4, 0-2, 1-0).

Euromittelön avauskolmannes tarjosi 3354-päiselle kiekkokansalle kaikkiaan viisi täysosumaa. Vajaan neljän peliminuutin kohdalla kaukalossa oltiin ehditty nähdä jo kolme maalia, kun HC Pilsen oli kuskin paikalla 2-1-johdon ansiosta. Vierasmiehistön maaleista vastasivat Ondřej Kratěna ja Miroslav Indrák. Isäntien onnistuminen kirjattiin puolestaan Juha-Pekka Hytösen tilastoihin. Tšekkivieraiden 3-1- ja 4-1-maalit olivat puolestaan Milan Gulašin ja Petr Strakan käsialaa.

– Me emme päässeet käsiksi niihin asioihin, joissa olemme hyviä. Ensimmäisen erän maalit olivat sellaisia oho-tilanteita. Yhtäkkiä vastustaja oli maalintekotilanteessa ja kukaan ei oikein ehtinyt reagoimaan niihin, JYP-käskijä Lauri Merikivi paalutti pelin päätyttyä.

JYPin peli sakkasi läpi taiston, eikä hurrikaanivyöry saanut alkusysäystä osakseen oikein missään vaiheessa ottelua. Kamppailun keskimmäisellä kolmanneksella puhtaalla pelillä lohkokärjessä porskuttava Pilsen-ryhmittymä kasvatti johtonsa 6-1:en Petr Kodýtekin ja Petr Strakan osumilla.

– Hyökkäyspelin rakenteet ja rytmit ovat meillä vielä kovasti työn alla. Pelissämme on paljon uutta aikaisempaan verrattuna, mutta en ole siitä vielä huolissani. Se ottaa aina oman aikansa, että saadaan koko viisikko jatkuvasti samalle kartalle, JYP-luotsi linjasi.

JYPin ilon aiheet jäivät perjantai-iltana varsin vähäisiksi (Kuva: Jiri Halttunen).

– Meille tulee vielä hetkiä, jolloin peli lähtee rullaamaan, mutta välillä tulee sitten nukahduksia ja epätasaisuutta. Niitä asioita täytyy työstää, Lauri Merikivi lisäsi.

Pelin päätöserään lähdettiin tšekkisikermän selvässä johdossa, minkä seurauksena viimeinen kolmannes ei enää kovinkaan suurta kiekkojuhlaa tarjonnut. 2-6-päätöslukemat väännön päätöshetkillä iski europeleissä JYPin tehokkaimpana pelaajana häärinyt David Tomášek.

– Vastustaja voitti kaksinkamppailut ja sai meidät koville omalla puolustusalueellamme. Me aloimme yrittää liikaa ja siitä Pilsenin kaltainen joukkue kuittasi heti, paluun jyväskyläläisyleisön eteen tehnyt Éric Perrin puolestaan kertasi.

Vastaanotto oli uskomaton. Olin odottanut tätä hetkeä sopimuksen kirjoittamisesta saakka ja vaikka olen pelannut jääkiekkoa monta vuotta, niin oli hienoa palata Jyväskylään, kanadalaishyökkääjä fiilisteli tappion lomassa.

JYPin Champions Hockey League –ottelut jatkuvat sunnuntaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu HC05 Banska’ Bystrica. Kamppailu isketään käyntiin kello 19.

Osta lippusi peliin tästä!