HC Pilsen kellisti JYPin – ”Missään vaiheessa ei annettu periksi”

JYP jatkoi Champions Hockey League –vääntöjään lauantaina Tšekissä, kun vastaan luisteli torstain avauskierroksella niin ikään voiton saalistanut HC Pilsen. Lukuisat jäähyt tekivät jyväskyläläisittäin pelistä rikkonaisen, minkä seurauksena hyvällä asenteella liikkeellä ollut tšekkijoukkue vei voiton ottelusta maalein 4-2 (2-1, 2-1, 0-0).

Isännät olivat ottelussa liikkeellä terävällä jalalla ja sen seurauksena avauserä koluttiin läpi hienoisessa tšekkikomennossa. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin JYP jo kahden peliminuutin jälkeen, kun Janne Kolehmainen iski ylivoiman päätteeksi jyväskyläläisvieraat 1-0-johtoon. 

 

Hurrikaanisikermä ei kuitenkaan saanut kauaa nauttia johtoasemastaan, sillä Miroslav Indrák nosti kotijoukkueen tasoihin jo heti seuraavassa vaihdossa. Pilsenin 2-1-taukolukemat kuittasi kokenut tšekkihyökkääjä Ondřej Kratěna, joka livautti kiekon rystypuolelta ohi JYP-häkkäri Joona Voutilaisen.

 

– Ensimmäisessä erässä saatiin hyvä johtomaali heti pelin alkuun, mutta sitten annettiin vastustajalle vähän työkaluja. Pilsen pääsi omilla vahvuuksilla peliin matkaan ja me ei pystytty ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vastaamaan heidän luisteluvauhtiin, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi tiivisti taiston tauottua.

– Vastustaja sai tilanteen 2-1:en, mutta erän seuraavalla kympillä päästiin sitten kuitenkin vähän jaloillemme pelissä, Ahvenjärvi jatkoi.

Janne Kolehmaisen avausmaali oli JYPille lopulta laiha lohtu (Kuva: CHL).

Meidän pitää olla huolellisempia

Toisessa erässä nähtiin niin ikään kolme täysosumaa, kun Pilsen onnistui maalinteossa kahdesti ja JYP kerran. Tšekkihyökkääjä David Stach vei isännät 3-1-johtoon kahden miehen ylivoimalla, kun pelikello oli juuri ylittänyt ottelun puolivälin. 

 

JYPin 2-3-kavennus nähtiin hurrikaaniylivoiman päätyttyä, jolloin David Tomášek sijoitti b-pisteen alakaaren tuntumasta rebound-kiekon ohi valkovenäläisveskari Dmitri Milchakovin. Pilseniläissikermän 4-2-päätöslukemat jo seuraavassa vaihdossa kuittasi Vojtěch Němec, joka latoi pelivälineen hurrikaanihäkkiin maalinedushässäkän päätteeksi.

 

– Toiseen erään tultiin huomattavasti paremmalla rytmillä, mutta pelimme sekosi rikkonaisuuteen. Alivoimat ja ylivoimat sotkivat viidellä viittä vastaan –pelaamisen rytmiä. Pelaamisemme oli tosi vaikeaa ja sitä kautta oli vaikea päästä normaaliin rytmiin. Tuollaista määrää rangaistuksia (10×2 min, 1×10 min, 1×20 min) ei voi ottaa ja antaa tuomarille mahdollisuutta viheltää tuollaisista paikoista


– Jos pelataan laadukasta alivoimaa, äijät taistelevat ja ottavat mustelmia, niin se on totta kai hyvä asia. Samaan aikaan se kuitenkin myös kuormittaa joukkuetta ja rikkoo rytmiä. Meidän pitää olla huolellisempia, sillä tällaisella pelillä ei voi peliä voittaa. 5-5 –pelissä meidän pitää pystyä pelaamaan Pilsenin kaltaista joukkuetta vastaan.

 

Päätöserässä tilastoihin kirjattiin ainoastaan jäähymerkintöjä ja maalivahtien torjuntalukemat, joten näin JYPille CHL-kauden avaustappio 2-4-lukemin.


– Joukkue taisteli loppuun asti ja vielä kuudella viittä vastaan –tilanteessa yritti rypistää. Missään vaiheessa ei annettu periksi ja se on iso juttu. Näissä peleissä pitää kuitenkin pystyä pelaamaan 60 minuuttia ehjää ja laadukasta peliä. Tänään ei pystytty siihen kuin hetkittäin ja tällä kertaa se ei riittänyt. Revanssi tulee kuitenkin onneksi nopeasti.

JYP jatkaa CHL-mittelöitään ensi viikolla kotikaukalossa. Perjantaina LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu HC Pilsen ja sunnuntaina ohjelmassa on puolestaan kotivääntö HC05 Banska’ Bystricaa vastaan.