Julius Nättinen palaa JYPiin

Anaheim Ducksin toisen kierroksen varaus Julius Nättinen, 21, palaa JYPiin. Raamikas 188 senttinen ja 93 kiloinen hyökkääjä solmi kolmen vuoden sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

(Photo by Debora Robinson/NHLI via Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

JYP ja Julius Nättinen ovat solmineet kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimuksen viimeinen kausi sisältää pelaajan option tiettyihin ulkomaan liigoihin tietyillä purkuehdoilla. Sekä keskus- että laitahyökkääjänä viihtyvä Nättinen solmi NHL-sopimuksen Anaheimin kanssa kesällä 2015 ja on pelannut viime kaudet Anaheim Ducksin sopimuspelaajana sekä Kanadan juniorisarjassa OHL:ssä että AHL:ssä. Tehokkaimman kautensa aikana OHL:ssä Nättinen takoi 52 ottelussa 71 pistettä. Viime kaudella AHL:ssä syntyi tehot 4+8.

”Julle” debytoi Liigassamme jo maaliskuussa 2013 täytettyään juuri 16 vuotta. Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Nättinen pelasi kaudella 2014-2015 yhdeksän Liiga-ottelua sekä JYP-Akatemian paidassa 39 Mestis-ottelua, tehden niissä tehot 11+18=29.

Viime kaudella JYPiä edustanut Jussi Nättinen ja täksi kaudeksi KHL:ään JYPistä siirtynyt Joonas Nättinen ovat Juliuksen isoveljiä. Veljeskolmikon nuorin on voittanut urallaan nuorten maailmanmestaruuden (2016) sekä Kanadan juniorimestaruuden Memorial Cupin (2017). Alle 18-vuotiaiden kisoista mukaan tarttui MM-hopeamitali keväällä 2015. Poikien ja nuorten maaotteluita Suomen paidassa Juliukselle kertyi junioriuran aikana yhteensä 99 kappaletta.

”Haluan menestyä JYPin kanssa Suomessa sekä Euroopassa. Lisäksi minulla on kirkas henkilökohtainen tavoite palata kansainvälisille kentille menestyvänä ja iskukykyisenä pelaajana. Uskon, että JYP ja kotoinen Liigamme on minulle juuri nyt se oikea paikka kehittyä. Viime kaudella oli mukava seurata Suomelan, Puustisen ja Joonaksen uranousua JYPissä. Tavoitteenani on tehdä seuraava ulkomaanvalloitukseni samalla lailla ”valmiina” pelaajana kuin mitä edellä mainitsemani kolmikko on nyt tekemässä”, kuvailee tuntojaan Jyväskylässä syntynyt Nättinen.

Olemme iloisia siitä, että JYPin oma kasvatti haluaa ottaa urallaan sen seuraavan stepin kotikaupunkinsa joukkueessa. Julle tuo joukkueeseemme taitoa ja nopeutta ja hän on tärkeä palanen joukkuettamme välittömästi sekä myös tulevaisuudessa”, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Tervetuloa takaisin Julius!