JYP jälleen Banskaa vahvempi – ”Vähän paremmat tennislukemat kuin viimeksi”

JYP jatkoi Champions Hockey League -taistojaan sunnuntaina kotikaukalossa, kun LähiTapiola Areenalla vieraili slovakialaisnippu HC05 Banska’ Bystrica. Joukkueiden CHL-kauden toinen yhteenotto kirjattiin sekin JYPin nimiin, nyt lukemin 6-0 (1-0, 3-0, 2-0).

– Tasonnosto joukkueelta ja hyvä parannus toissapäiväiseen Pilsen-otteluun. Tasapainoisempaa ja huolellisempaa esitystä haettiin ja se myös saatiin, JYP-käskijä Lauri Merikivi paalutti pelin päätyttyä.

– Vähän paremmat tennislukemat taululla kuin viimeksi. Nähtiin aika samanlainen peli kuin edellisessä kohtaamisessamme. Tiedettiin, että vastustaja pyrkii heti kääntämään peliä ja yrittää pelata kahdelle äijälle pystyyn, nollapelin kirjauttanut JYP-kassari Eetu Laurikainen puolestaan summasi.

Mittelön alkupuolta hallitsi JYP, joka myös onnistui kuittaamaan kamppailun avausmaalin jo reilun minuutin väännön jälkeen ylivoimalla. Hurrikaanipuolustaja Mikko Kalteva lähetti siniviivan tuntumasta laatan maalille, josta pikkumustan slovakialaishäkkiin ohjasi Jarkko Immonen.

– Alussa vähän katseltiin, että miten homma lähtee menemään. Pelin aikana vauhti kuitenkin kiihtyi ja saimme koko ajan itsestämme enemmän esille sitä mitä haluttiin. Erikoistilannemiehille molempiin suuntiin iso peukku tästä ottelusta, JYP-luotsi totesi.

Eetu Laurikainen palasi JYP-veräjälle ja kirjautti tililleen nollapelin 28 torjunnallaan (Kuva: Jiri Halttunen).

”Oli hyvä päästä näyttämään perjantain jälkeen”

Erän edetessä HC05 Banska’ Bystrica sai paremmin juonta peliinsä ja onnistui luomaan hyviä tekopaikkoja JYP-kassari Eetu Laurikaisen vartioimalle jyväskyläläisveräjälle. Hurrikaanivahti esitti kuitenkin läpi taiston varmoja otteita, eikä slovakialaisvieraat lopulta onnistuneet kertaakaan ohittamaan 28 koppia kerännyttä Laurikaista.

– Oli hyvä päästä näyttämään perjantain jälkeen ja saada samalla vähän päätä tyhjäksi. Pilsen-ottelu jäi vähän jurnuttamaan päässä, enkä muista milloin olisin viimeksi joutunut pelissä vaihtoon. Halusin mahdollisimman nopeasti päästä takaisin pelaamaan ja hyvä, että asiat menivät näin, hurrikaanihäkkäri tiivisti.

– ”Edi” suoriutui maalissa erittäin hienosti. Olen tosi iloinen hänen puolestaan ja siitä, että hän pääsi näyttämään millä tasolla mennään. Me tarvitaan molempia maalivahteja ja tehtiin se valinta, että ”Edi” pääsee heti näyttämään, kuinka hyvä maalivahti hän oikeasti on, Lauri Merikivi linjasi.

Taiston toisella kolmanneksella JYP iski kiekon kolmesti slovakialaisverkkoon ja ratkaisi näiden osumien ansiosta pelin faktisesti edukseen. JYP-onnistujina toimivat Jaakko Jokinen, David Tomášek ja Éric Perrin. Päätöserässä isännät maalasivat vielä kahdesti, kun David Tomášek ja Jani Tuppurainen sysäsivät vielä kertaalleen pelivälineen ohi Banska’-häkkäri Samuel Barosin.

Pelin päätöshetkillä nähtiin vielä ikävä tilanne, kun Banska’-puolustaja Ben Marshallille tuomittiin suihkukomennus päähän kohdistuneesta taklauksesta, jossa kohteena oli tilanteen seurauksena kaukalosta ulos talutettu JYP-hyökkääjä Markus Jokinen.

JYPin CHL-miekkailut jatkuvat seuraavan kerran lokakuussa otteluilla sveitsiläisseura HC Luganoa vastaan. Liigakauden JYP käynnistää ensi perjantaina, kun sarja-avauksessa LähiTapiola Areenalla vastaan luistelee Helsingin IFK.

 

Osta lippusi peliin tästä!