JYP kohtaa HC05 Banska’ Bystrican – ”Täytyy löytää keinot pitää peli nopeana”

JYPin pelit Champions Hockey Leaguessa jatkuvat sunnuntaina, kun LähiTapiola Areenalle vieraaksi luistelee slovakialaismiehistö HC05 Banska’ Bystrica. H-lohkossa tasapisteissä majailevien kiekkonippujen kohtaamisesta voitaneen ennakkoon odottaa hyvin mielenkiintoista taistelua sarjapisteistä.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensi kerran tämän kauden CHL-jäillä elokuun 30. päivä, jolloin JYP nappasi voiton tililleen 6-1-lukemin. Jyväskyläläismaaleista tuossa koitoksessa vastasivat Juuso Vainio, Alex Lindroos, Samuli Ratinen, Robert Rooba ja kahdesti osunut Juha-Pekka Hytönen.

– Vastustaja yrittää varmasti tulla kovaa päälle edellistappion jälkeen. Meidän pitää kyetä samanlaiseen peliin kuin aiemmassa kohtaamisessamme. Tällä kertaa Banska’ pyrkii ehkä olemaan aiempaa fyysisempi ja he kenties sitä kautta yrittävät hidastaa meitä. Meidän täytyy löytää keinot pitää peli nopeana, JYP-hyökkääjä Éric Perrin linjaa.

– Yritetään olla aggressiivisia ja pelata nopeaa jääkiekkoa, Banska’ oli ongelmissa kanssamme, kun käänsimme peliä nopeasti. He eivät olleet valmiita hyökkäyspeliimme, Perrin lisää.

JYP hakee sunnuntaina CHL-kauden toista voittoa HC05 Banska’ Bystricasta (Kuva: CHL).

Asetelmat H-lohkossa ovat tällä hetkellä äärimmäisen mielenkiintoiset. Lohkokärjessä seilaa puhtaalla pelilllä jatkava HC Pilsen (3 ottelua – 3 voittoa). Tšekkijoukkueen perässä tulevat JYP, HC05 Banska’ Bystrica ja sveitsiläissera HC Lugano ovat kaikki tasapisteissä (jokaisella kolmesta ottelusta yksi voitto ja kaksi tappiota).

– Kaikki joukkueet valmistelevat edelleen omaa peliään ja tekevät vielä virheitä, joita ei varmasti enää myöhemmin kaudella tulla näkemään.

– Intensiteetti CHL-peleissä kasvaa kausi kaudelta ja se kertoo mielestäni siitä, että joukkueet ottavat tämän sarjan entistä enemmän tosissaan. JYPiä vastaan muut joukkueet haluavat myös ottaa pelit tosissaan, sillä kaikki haluavat voittaa hallitsevan mestarin.

Jyväskyläläissikermän kokeneessa ykkösketjussa yhdessä Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen kanssa pelaava Éric Perrin myöntää, ettei JYP-trion yhteispeli ole lähtenyt käyntiin täysin odotetulla tavalla. Kokeneelta tehotriolta odotetaan luonnollisesti varsinkin hyökkäystehojen muodossa aiempaa tehokkaimpia otteita.

– Olemme kaikki kokeneita pelaajia ja tiedämme, että pystymme parantamaan yhteispeliämme päivä päivältä. Myönnän, etten itsekään ole saanut haluamaani starttia kaudelle.

– Paniikkinappulaa ei missään nimessä ole vielä syytä kuitenkaan painaa. Kausi on pitkä ja jatkamme työntekemistä asian eteen. Olemme kuitenkin sen verran kokeneita pelaajia, että tiedämme asioiden kääntyvän vielä oikeaan suuntaan.

CHL-kamppailu JYP-HC05 Banska’ Bystrica sunnuntaina 9. syyskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 19.

Osta lippusi peliin tästä!