JYPin CHL-taival jatkuu HC Pilsenin vieraana – ”Hyviä yksilöitä ja paljon taitoa”

CHL-kamppailut jatkuvat JYPin osalta Keski-Euroopan turneella, kun lauantaina vierasjäällä vastaan luistelee tšekkisikermä HC Pilsen. Molemmat joukkueet käynnistivät eurotaipaleensa voitolla, joten tätä taustaa vasten luvassa lienee mielenkiintoinen kiekkonäytelmä sarjapisteistä.

Saatiin hyvä startti sarjaan Slovakian puolella ja hyvillä fiiliksillä lähdetään tähän peliin. Matkustettiin eilen tänne ja päästiin hyvissä ajoissa valmistautumaan tähän päivään. JYP on valmis tänään, hurrikaanipuolustaja Mikko Kuukka linjaa aamujäiden jälkeen.

JYP polkaisi Champions Hockey League –kauden käyntiin torstaina näytöstyyliin, kun slovakialaiskaukalossa kellistyi HC05 Banska’ Bystrica selvin 6-1-lukemin. Jyväskyläläisjoukkueen maaleista vastasivat Juha-Pekka Hytönen (2), Juuso Vainio, Alex Lindroos, Samuli Ratinen ja Robert Rooba.

– Saatiin torstailta hyvä tulos aikaiseksi, joten otetaan siitä pelistä hyvät jutut mukaan. Ne toimivat varmasti tänäänkin ihan samalla tavalla, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara puolestaan paaluttaa.

JYP-puolustaja Mikko Kuukka odottaa illan pelistä vauhdikasta vääntöä (Kuva: CHL).

”Pakit saavat olla hereillä”

HC Pilsen voitti viime kaudella Tšekin Tipsport Extraliigan runkosarjan, mutta putosi lopulta välierissä Kometa Brnolle otteluvoitoin 4-1. Pilseniläismiehistö on CHL-kaukaloissa mukana nyt seurahistoriansa toista kertaa. Kaudella 2016-2017 tšekkijoukkue selviytyi 32 parhaan joukkoon, kunnes tie pysähtyi tällä kertaa samassa lohkossa pelaavaa sveitsiläisseura HC Luganoa vastaan.

– Mitä olen kuullut ja katsellut vähän videoita, niin todella vauhdikas peli on tiedossa. Vastaan tulee tyypillinen tšekkijoukkue. Hemmetin hyviä yksilöitä ja todella paljon taitoa kentällä. Pakit saavat olla hereillä, JYP-puolustaja Mikko Kuukka alleviivaa.

Tšekkiryhmittymä avasi tämän kauden euromittelöt voitolla, kun CHL:n avauskierroksella torstaina kaatui juurikin HC Lugano 3-2-lukemin. HC Pilsenin maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti osunut Vojtěch Němec ja kertaalleen maalannut Václav Nedorost. Näiden nimien ohella joukkueen kantaviin voimiin kuuluvat muun muassa myös Jakub Kindl, Peter Čerešňák, Milan GulašConor Allen ja Ondrej Kratena.

– Odotuksissa on varmasti torstaita vauhdikkaampi ja kovempi ottelu. Banskaa vastaan oli pelin alussa hirveä tempo, mutta on odotettavissa, että tähän peliin tempo nousee, Ossi Louhivaara toteaa.

CHL:n lohkovaiheen toisen kierroksen ottelu HC Pilsen-JYP lauantaina 1. syyskuuta Pilsenin Home Monitoring Areenalla alkaen kello 17.30.