CHL-pelit jatkuvat Luganossa – ”Molemmat joukkueet haluavat jatkoon”

JYP jatkaa Champions Hockey League –mittelöitään tiistaina, kun vieraskaukalossa luistelee vastaan sveitsiläisseura HC Lugano. Luvassa on taatusti kiihkeä ja mielenkiintoinen eurokamppailu H-lohkon kakkospaikasta.

Odotettavissa on varmasti kovavauhtinen peli. Molemmat joukkueet haluavat lohkosta jatkoon, joten edessä on taatusti mielenkiintoinen kamppailu, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi paaluttaa tiistain koitoksen kynnyksellä.

HC Lugano on voittanut neljästä pelaamastaan euro-ottelustaan vain yhden mittelön (HC05 Banska’ Bystrica), minkä johdosta sveitsiläisjoukkue majailee parhaillaan lohkossaan kolmantena. Joukkueen tehokkaimpina pistemiehinä ovat kunnostautuneet Jani Lajunen (2+2) ja Linus Klasen (2+2).

– Lugano kääntää hyökkäyksiä nopeasti ja paineistaa kovaa. Meidän täytyy saada hidastettua heidän flow-pelaamistaan ja menemistään.

Seitsenkertainen Sveitsin mestari selviytyi tämän kauden CHL-peleihin oltuaan viime kauden päätteeksi National League A:n toinen finalisti. Loppuottelusarjassa Zürich Lions oli kuitenkin vahvempi otteluvoitoin 4-3.

– Vastustaja on tosi luisteluvoimainen joukkue ja heidän isossa kotikaukalossaan mekin saadaan varmasti myös luistella.

JYP taistelee tiistai-iltana Luganossa lohkonsa kakkospaikasta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tämä on kovaa leikkiä”

JYP miehittää parhaillaan H-lohkon kakkospaikkaa kuudella pisteellään. Neljästä pelatusta CHL-taistosta hurrikaaniryhmittymä on vienyt nimiinsä kaksi koitosta (HC05 Banska’ Bystrica x2). Sitä vastoin lohkokärjessä viilettävä tšekkimiehistö HC Pilsen, oli molemmilla kohtaamiskerroilla JYPille ylitsepääsemätön este.

– Kaikki pelit ovat tähän mennessä olleet kovia koitoksia. Pilsen osoitti olevansa todella huippujoukkue. Me ei löydetty lääkkeitä heidän kukistamiseen ja ne pelit menivät täysin heidän käsikirjoituksen mukaan. Banska’-ottelut sen sijaan sujuivat enemmän meidän haluamallamme tavalla ja olimme niissä vastustajan niskan päällä.

Jyväskyläläisjoukkueen tehokkaimpia pelaajia neljässä CHL-kamppailussa ovat olleet David Tomášek (4+2) ja Juha-Pekka Hytönen (3+2).

Oman lisähaasteen JYPille tiistai-iltaan tuo tiivis otteluohjelma Liigan ja CHL:n välillä. Lauri Merikiven suojatit kiekkoilivat viime lauantaina liigaväännön Tampereen Tapparaa vastaan ja seuraava kotimainen sarjakoitos on edessä jo torstaina kotijäällä Oulun Kärppiä vastaan. Tässä välissä JYP pyörähtää kolmen päivän mittaisella pelireissulla Sveitsissä.

– Se vaatii tietysti kaikilta joukkueen toiminnassa mukana olevilta paljon. Jos mietitään mennyttä viikkoa, tätä viikkoa ja seuraavaa viikkoa, niin suurelta osin joukkueen kaikki energiat käytetään pelaamiseen.

– Totta kai yritetään myös harjoitella sopivissa väleissä, mutta tärkeintä on ohjata tekemistä siten, että energiaa riittää niin jaloissa kuin päässäkin. Pyritään olemaan pelien alkaessa niin valmiita ja tuoreita kuin pystytään. Tämä on kovaa leikkiä, mutta toisaalta tällainen reissu myös osaltaan rikkoo arkea ja antaa vähän erilaista värinää kauteen.

CHL-kamppailu HC Lugano-JYP tiistaina 9. lokakuuta Cornèr Arenalla alkaen kello 20.45.