JYP ja Lugano iskevät vastakkain – Vain voittaja jatkaa

LähiTapiola Areenalla mitellään tiistaina JYPin tähänastisen Champions Hockey League-kauden tärkein koitos. Sveitsiläisseura HC Lugano asettuu vastaan alkusarjan päätösottelussa, jonka päätteeksi ainoastaan voittaja etenee CHL:n jatkopeleihin.

– Pyritään tekemään jäällä parhaamme ja pelata kykyjemme mukaan. Kaikki tietää, että kyseessä on tärkeä peli. Yritetään kuitenkin olla miettimättä mitä on panoksena, JYP-hyökkääjä David Tomášek paaluttaa pelin kynnyksellä.

– Lähestytään ottelua niin, että se on vain peli muiden joukossa. Meille se antaa mahdollisuuden osoittaa tasomme ja näyttää mihin parhaimmillaan pystymme, Tomášek lisää.

David Tomášek on iskenyt viidessä CHl-mittelössä tehot 4+2 (Kuva: Petr Fryba / CHL).

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran viikko sitten Luganossa, jossa isäntäjoukkue vei voiton 2-0-lukemin. Kotijoukkueen voiton takeena olivat hyvää maalivahtityöskentelyä esittänyt Elvis Merzlikins, kaksi maalia värkännyt Gregory Hoffman, sekä tehokkaasti esiintynyt sveitsiläispuolustus. JYP pelasi hyvän vierasväännön, mutta ilman maaleja pelejä harvemmin voitetaan.

– Edellinen kohtaaminen oli melko kova peli. Pelattiin isolla jäällä ja vastassa oli hyvin organisoitu joukkue. Tällä kertaa meidän täytyy löytää keinot lävistää vastustajan puolustus ja tehdä töitä paremmin joukkueena.

”Pystymme pelaamaan paremmin”

JYPin viime viikko oli tuloksellisesti tuskainen. Lugano-tappion ohella hurrikaaniryhmittymä poistui jäältä tappio niskassaan myös Kärppiä ja SaiPaa vastaan. Mollivoittoisista esityksistä huolimatta JYPin peliesitykset ovat viime aikoina jääneet suurelta osin kuitenkin plussan puolelle, jos tarkastellaan asioita tulosten takaa.

– Yleisellä tasolla pystymme pelaamaan paremmin. Viime peleissä olemme olleet tuloksista huolimatta melko hyviä, mutta emme kuitenkaan tarpeeksi hyviä. Maaleja pystymme varmasti tekemään nykyistä määrää enemmän.

– Tuloksesta riippumatta tavoite on, että pystyttäisiin joka pelin jälkeen katsomaan toisiamme silmiin annettuamme ensin jäällä kaikkemme.

Lugano-vahti Elvis Merzlikinsin veräjälle täytyy tiistaina saada entistä enemmän lihaa (Kuva: Alessandro Crinari / CHL).

Tšekkihyökkääjä David Tomášek liittyi hurrikaanimiehistöön täksi kaudeksi ja on alkukauden perusteella osoittanut olevansa JYPille todellinen vahvistus. Liigan puolella peli on kulkenut ja CHL-taistoissa Tomášek on ollut jyväskyläläisjoukkueen tehokkain pistenikkari.

– Olen yrittänyt sopeutua muutoksiin ja pelityyliin. Koen, että viime peleissä olen pystynyt suoriutumaan kohtuullisen hyvin. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä ja juuri siksi pyrin luomaan jokaisessa vaihdossa aina jotain.

Asetelmat tiistain mittelöön ovat mielenkiintoiset. JYP ja HC Lugano majailevat kumpainenkin H-lohkossa tasapisteissä, joskin jyväskyläläisnippu on joukkueista korkeammalla paremman maalieron ansiosta. Kamppailun tärkeyden ja joukkueiden todellisen taitotason huomioiden, tiistaille voidaan hyvällä syyllä ennustaa hyvinkin korkeatasoista eurovääntöä CHL-sarjapaikasta.

CHL-kamppailu JYP-HC Lugano tiistaina 16. lokakuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 19. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Osta lippusi peliin tästä!