JYPin CHL-taival päättyi – ”Tämä on edelleen tulosurheilua”

JYP ja HC Lugano väänsivät Jyväskylän tiistai-illassa vähämaalisen ja tiukan CHL-kamppailun, jossa isännät olivat kuskin paikalla läpi ottelun. Pienten marginaalien kohtaaminen ratkesi lopulta päätöserässä sveitsiläisvieraille Maxim Lapierren maalilla 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) –lukemin.

Se leikki loppui siihen. Olen tulokseen todella pettynyt, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi totesi harmistuneena pelin päätyttyä.

– Saimme aikaiseksi riittävän määrän hyökkäystoimintaa, mutta emme olleet maalitilanteissa riittävän napakkana ja liu’uttiin vähän tilanteista ohi. Muutamia hyviä irtokiekkoja saatiin, mutta ei oltu valmiita laittamaan niitä sisään, Merikivi lisäsi.

Euromittelön avauskolmannes tarjosi kiekkoväelle tarkkaa peliä, jossa ei aluksi maalipaikoilla juhlittu. Pelin vanhetessa kiekollinen hallinta siirtyi JYPille, minkä seurauksena kotijoukkue myös onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja Elvis Merzlikinsin vartioimalle Lugano-veräjälle. Muutamista hyvistä tilanteista huolimatta peliväline ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa löytänyt tietään sveitsiläisverkkoon. Vierassikermän parhaat tilanteet avautuivat Jani Lajusen hyökkäysvitjalle (laidoilla Maxim Lapierre ja Henrik Haapala), mutta nekin hetket viime aikoina otteitaan selvästi petrannut hurrikaanipuolustus onnistui pelaamaan edukseen.

Jani Lajunen (24) oli ajoittain Mikko Kaltevan ja Eetu Laurikaisen tarkan vartioinnin alla (Kuva: Jiri Halttunen).

”Säästelimme välillä kutia

JYP jatkoi toisessa erässä aktiivisempana osapuolena. Isännät vyöryttivät hyökkäyksiään sveitsiläispäätyyn ja loivat tekopaikkoja, mutta palkintoa kovalle uurastukselle ei tullut maalin muodossa. Hurrikaanimiehistö pääsi metsästämään ottelun avausmaalia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta yrityksistä huolimatta erikoistilanne jäi tehottomaksi. Luganon erän kenties paras paikka aukesi jyväskyläläismaalille ajautuneelle Jani Lajuselle, jonka maalintekoaikeet JYP-veräjällä torjuntavuorossa ollut Eetu Laurikainen teki voimattomaksi.

– Alkukaudesta tehtiin paljon maaleja, mutta samaan aikaan myös meille tehtiin paljon maaleja. Olemme nyt saaneet puolustusta tiiviimmäksi ja meille tehdyt maalimäärät ovat vähentyneet, mutta jostain syystä maalinteko on tyrehtynyt myös toiseen suuntaan, JYP-kapteeni Juha-Pekka Hytönen tiivisti taiston tauottua.

– Loimme hyviä hyökkäyksiä, mutta ehkä säästelimme välillä liiaksi kutia. Vastustaja puolusti omaa maalinedustaansa kovaa, jolloin meidän olisi täytynyt mennä sinne vielä kovemmin. Tarkoitus oli mennä maalille ja laittaa kiekkoa sinne, mutta emme toteuttaneet sitä ihan niin kuin olisi pystytty, Hytönen jatkoi.

JYPille siunaantui taiston tuoksinassa lukuisia hyviä maalipaikkoja (Kuva: Jiri Halttunen)

Sveitsiläisvieraat iskevät varsinaisen peliajan päätöshetkillä

Päätöskolmanneksella molempien joukkueiden pelissä oli hyvää yritystä, mutta pienten marginaalien yhteenotossa maalit antoivat vielä odotuttaa itseään.Euromittelön ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 55.21, jolloin Lugano-hyökkääjä Maxim Lapierre iski taululle sveitsiläisvieraiden 1-0-voittolukemat. Kanadalaishyökkääjän CHL-kauden avausosumalla ja 33 torjuntaa keränneen Elvis Merzlikinsin huipputorjuntojen johdolla Lugano eteni jatkokierroksille JYPin jäädessä nuolemaan näppejään.

– 120 minuuttia pelattiin Luganoa vastaan, eikä tehty yhtään maalia. Tälläkin kertaa meillä oli riittävästi maalipaikkoja ja pelattiin pääsääntöisesti hyvää lätkää, mutta tämä on edelleen tulosurheilua, Juha-Pekka Hytönen manasi.

– Haluttiin jatkoon, mutta ei päästy. Meillä oli siihen monta mahdollisuutta. Kaksi voittoa kuudesta, ei sillä ansaitse jatkoon mennäkään. Peli oli oikeansuuntaista, mutta se ei riitä. Jatkossa täytyy tehdä samalla tavalla töitä, mutta olla vielä vähän järkevämpi ja kovempi, hurrikaanikippari päätti.

Hallitseva CHL-mestari joutui lopulta poistumaan kaukalosta iso pettymys harteillaan (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran Liigan merkeissä perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Kouvolan KooKoo.