Maalivahti Joona Voutilainen loukkaantui. Pekka Tuokkola JYPin paitaan maajoukkuetaukoon asti.

JYPin maalivahti Joona Voutilainen loukkaantui lauantain ottelussa Lappeenrannassa. Tämän hetkisen ennusteen mukaan sairasloma kestää muutamia viikkoja.

JYP on tehnyt maalivahti Pekka Tuokkolan kanssa kolmen viikon pelaajasopimuksen. Sopimus kestää marraskuun maaottelutaukoon asti.

Tuokkola on jyväskyläläisille jääkiekkokannattajille ja JYPin pelaajille tuttu maalivahti. Tuokkola, 34, on pelannut JYPin maalilla yhteensä 6 kautta vuoden 2006 jälkeen, kahteen eri otteeseen.

”Peki” on voittanut JYPin kanssa Suomen mestaruuden vuonna 2009. Lisäksi hän on voittanut pronssia vuosina 2010 ja 2017. JYPin seurahistorian ensimmäisessä Suomen mestaruudessa maalivahtipari Tuokkola-Wallinheimo palkittiin Playoffsien parhaana pelaajana
Jari Kurri -palkinnolla.

Tänä syksynä Tuokkolalla ei ole ollut seuraa, mutta hän on harjoittelut säännöllisesti joukkuetreenien ulkopuolella.

Viime kaudella Pekka Tuokkola voitti EBEL-Liigan mestaruuden italialaisen HC Bolzanon joukkueessa. Playoffseissa Tuokkolalla oli maalivahtien paras torjuntaprosentti ja paras keskiarvo päästettyjen maalien määrässä koko EBEL-liigassa.

”Olemme iloisia, että kiihkeässä ottelurytmissä saimme tutun ja kokeneen kaverin pikahälytyksellä joukkueemme vahvuuteen. Tuttu pelaaja ympäristölle, tuttu ympäristö pelaajalle. Tervetuloa Peki!” -sanoo urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.