Risto Dufva loppukaudeksi JYPin päävalmentajaksi

JYP vaihtaa valmentajaa. Lauri Merikivi, 35, on vapautettu tänään päävalmentajan tehtävistä, ja tilalle astuu Risto Dufva, 55. Dufvan sopimus kestää kauden loppuun asti. Merikiven ja JYPin sopimus on kolmivuotinen, mutta sopimuksen rakenne mahdollisti sopimuksen purun tässä vaiheessa kohtuullisin ehdoin molemmin puolin.

          Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, sanoo Risto Dufva.

JYP on tällä hetkellä sarjassa sijalla 12. Pisteitä on koossa 50 ja ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on 8 pistettä. JYPillä on runkosarjassa jäljellä 21 ottelua, joista yksitoista kotihallissaan.

 

Risto Dufva on aiemmin valmentanut JYPiä reilun neljän kauden ajan 2007 – 2012. Hän johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen 2009. Dufva on lisäksi voittanut päävalmentajana neljä kertaa Mestiksen mestaruuden. Liigassa hän on valmentanut JYPin lisäksi, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita.

 

JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen sanoo, ettei päätös päävalmentajan vaihtamisesta ole ikinä helppo ja se on aina viimeinen vaihtoehto.

          Teemme kaikkemme seuran menestyksen eteen tälläkin kaudella, ja nyt se ikävä kyllä merkitsi päävalmentajan vaihtamista. Tarvitsemme nyt joukkueeseen riittävän ison muutoksen playoffs-paikan saavuttamiseksi. Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, kertoo JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen.