Yonkman, Laurikainen, Kalteva ja Tuppurainen JYP-jatkosopimuksiin

JYP on tehnyt jatkosopimukset neljän pelaajan kanssa. Puolustaja Nolan Yonkmanin sopimusta on jatkettu tämän kauden loppuun asti. Maalivahti Eetu Laurikaisen ja hyökkääjä Jani Tuppuraisen kanssa JYP on tehnyt vuoden jatkosopimuksen kevääseen 2020 asti. Puolustaja Mikko Kaltevan jatkosopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta eli kevääseen 2021.

          Eetu Laurikainen on pelannut vahvan ja tasaisen kauden epätasaisesti pelanneen joukkueemme takana. Hienoa, että hän jatkaa JYPissä, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari. 25-vuotias Laurikainen on JYPin kasvatti.

 

Nolan Yonkman, 37, pelaa nyt neljättä kauttaan JYPissä. Hän liittyi joukkueeseen marraskuun loppupuolella kahden kuukauden sopimuksella.

          Yonkman tuo tuhannen ammattilaisottelun kokemuksellaan joukkueeseen kovuutta, johtajuutta ja puolustustaitoja. Hän tekee joukkueesta kollektiivisesti voimakkaamman nyt kauden loppuun asti, luonnehtii Holtari.

 

Pitkäaikaiset ”luottosoturit” Jani Tuppurainen ja Mikko Kalteva nähdään myös jatkossa JYP-paidassa. Kaksikko on kuluvan vuosikymmenen kärkikaksikko JYPin plus-miinustilastossa.

 

Tuppurainen pelaa nyt kymmenettä kauttaan JYPissä. Kapteenistossa hän on ollut viimeiset kuusi vuotta. Viime kaudella Tuppurainen oli koko Liigan pistepörssin kolmonen 54 pisteellään. Tällä kaudella Tuppuraisella on koossa 21 pistettä, ja hän on neljäntenä JYPin sisäisessä pistepörssissä.

 

          Jani Tuppurainen on hyvä esimerkki nuorille pelaajille tavoitteellisesta huippu-urheilijasta. Hän on myös esimerkki siitä, että Liigan huipulle voi ehtiä, vaikka pelaisi 25-vuotiaana vielä Mestistä, korostaa Holtari.

 

34-vuotias puolustaja Mikko Kalteva pelaa JYPissä kuudetta kauttaan. Hän pelannut tällä kaudella eniten JYP-pelaajista, keskimäärin 20 minuuttia 43 sekuntia ottelua kohden. Kalteva johtaa myös JYP-puolustajien pistepörssiä.

          Mikko Kaltevan alkukausi on ollut vaikea ja plus-miinuslukema on joukkueemme heikoin. Otteet ovat nyt paranemaan päin ja muutenkin Kaltevan pelipanosta on syytä arvioida pitemmällä aikajänteellä kuin pelkän alkukauden perusteella. Parhaimmillaan Mikko Kalteva on hyvänä yleispuolustajana tärkeä osa voittavaa joukkuetta, Holtari toteaa.