Pakkovoiton paikka – ”Me halutaan voittaa tänään”

JYPillä on sunnuntaina edessään tosipaikka. LähiTapiola Areenalla pelattavassa pudotuspelien 1. kierroksen toisessa osaottelussa Rauman Lukkoa vastaan hurrikaanijoukkueen on pakko poistua kaukalosta voittajana. Muussa tapauksessa JYPin kausi 2018-2019 päättyy tähän iltaan.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Playoff-peleissä lähtökohdat ovat yksinkertaiset. Seuraava ottelu pitää voittaa. Se on ainoa asia, mihin meidän pitää nyt keskittyä, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi linjaa kotiväännön alla.

– Peliin valmistautuminen muuttaa hieman aikatauluja, kun pelataan näin nopeasti uudestaan samaa joukkuetta vastaan. Se muuttaa valmistautumisen rytmiä, mutta tärkeintä on se, että sitä nimenomaan muutetaankin, Ahvenjärvi jatkaa.

Lukko oli joka osa-alueella lauantaina JYPiä etevämpi (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden playoffien avauskohtaaminen käytiin lauantaina Raumalla, jossa Lukko saalisti voiton tililleen 5-1-lukemin. Pekka Virran luotsaama miehistö kuittasi pelin kaksi jälkimmäistä osumaa tyhjää hurrikaaniveräjään, mutta tästä huolimatta ottelun virtaus oli kokonaisuutena varsin raumalaispainotteinen.

– Pitää pystyä hyökkäämään kiekon kanssa. Se on se isoin juttu. Meidän keskikaistan täytyy saada vahvemmin kiekkoa ja pysyä siinä, että saadaan hyökkäysalueelle kiekon kanssa hyökkäyspelaamista. Se on fakta ja vain sillä tavalla voidaan puolustaa paremmin.

– Se vaatii yksilöltä todella kovaa kamppailupelaamista ja rohkeutta pysyä kiekossa. Voit ottaa sen yhden taklauksen vastaan ja voittaa sen oman kamppailun. Sitä kautta tulee sitten myös hyökkäysalueelle tilaa.

”Yleisö ei ole jättänyt meitä”

JYPin hyökkäyspelaaminen jäi Rauman reissulla lopulta luvalla sanoen varsin köyhäksi, joka realisoitui jäällä karulla tavalla. Jyväskyläläisnippu ei saanut pelin aikana kovinkaan montaa todellista maalipaikkaa, kun kotijoukkue onnistui tehokkaan keskialueen puolustuspelaamisen ansiosta riisumaan vastustajansa aseista. Sama vaivasi myös JYPin ylivoimapelaamista, jonka Lukko onnistui laittamaan niin ikään onnistuneesti aisoihin.

– Ylivoimapelaamisessa meidän täytyy myös selkeästi parantaa yksilön kiekollisen pelaamisen osalta sitä, että me pysytään kiekossa. Tiedetään tasan tarkkaan, että varmasti painetta tulee ja ettei siinä voi hosua. Syöttötyöskentelyä, tarjontapelaamista ja kiekossa pysymistä pitää selkeästi parantaa.

Hurrikaanivalmennuksen tavoitteena on saada joukkueesta paras irti kauden tärkeimmällä hetkellä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kotiyleisön edessä pelaaminen tuo kuitenkin yleensä eron vieraspelaamiseen, mikä konkretisoituu kaukalossa useimmiten aktiivisempana hyökkäyspelaamisena. Hurrikaanikannattajien tuen puolesta kauden tähän mennessä tärkeimmällä hetkellä liputtaa myös JYP-valmennus.

– Positiivinen asia tällä kaudella on ollut se, että yleisö ei ole jättänyt meitä. Tänään on se päivä, milloin me halutaan yleisön syttyvän mukaan tukemaan joukkuetta. Toivottavasti pystyttäisiin kaikki antamaan se paras näytös, jotta kausi saisi jatkoa. Me uskotaan, että se jatkuu. Me halutaan voittaa tänään, Jukka Ahvenjärvi paaluttaa lopuksi.

Pudotuspelien 1. kierroksen toinen osaottelu JYP-Lukko sunnuntaina 17. maaliskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 17. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon!

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!