Pekka Tirkkonen JYPin päävalmentajaksi

Pekka Tirkkonen on JYPin uusi päävalmentaja. JYPin ja Pekka Tirkkosen sopimus on kaksivuotinen.

 

Samalla JYP täydentää liigajoukkueen valmentajaryhmäänsä valmentaja Ari Santasella. Myös Santasen sopimus on kaksivuotinen. Liigan nykyisestä valmennustiimistä jatkavat Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä. Jukka Ahvenjärvi ilmoitti jo talvella, että jää kauden jälkeen pois liigan valmennusryhmästä. JYP neuvottelee hänen kanssaan muista valmennustehtävistä organisaatiossa.

 

Pekka Tirkkonen on toiminut neljä liigakautta SaiPan päävalmentajana 2012 – 2016. Tirkkonen valittiin Liigan parhaaksi valmentajaksi kaudella 2013 – 2014. Kauden 2016 – 2017 ja seuraavan kauden alun hän valmensi Sveitsin liigassa EHC Klotenia. Viime kaudella Tirkkonen valmensi lokakuuhun asti Saksan liigassa Grizzlys Wolsfburgia.

 

Tirkkosen valmentajaura alkoi 2008 Mestiksessä SaPKossa, jota hän valmensi neljä kautta. Tirkkonen valittiin Mestiksen parhaaksi valmentajaksi kaudella 2011 – 2012.
– Minulla on kova motivaatio ja nälkä tulla päävalmentajaksi JYPiin, joka on vahvasti uudistumassa. JYP tunnetaan perinteikkäänä, vahvan identiteetin keskisuomalaisena seurana. Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa tähän kehitysvaiheeseen, sanoo Pekka Tirkkonen.

 

Tirkkosen mukaan JYP on mielenkiintoinen sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta.

– Valmennusfilosofiassani on tärkeää positiivinen ja työteliäs ilmapiiri. Kova työnteko kasvattaa pelaajien itseluottamusta ja luo joukkuehenkeä. Tavoitteena on aktiivinen, aggressiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja kamppaileva pelitapa, kuvailee Tirkkonen.

 

Tirkkosen pelaajaura kesti kaikkiaan 24 vuotta. Hän pelasi urallaan neljässä eri maassa. Liigaa hän pelasi TPS:n, KalPan ja SaiPan paidassa. Saksan liigassa Tirkkonen edusti Rosenheimia ja Augsburgia . Ruotsissa Tirkkonen pelasi Linköpingissä ja Tanskassa Herningissä. Vyöllä on kolme Suomen mestaruutta ja kolme Tanskan mestaruutta. A-maajoukkueessa Tirkkonen pelasi Suomen paidassa kahdet MM-kisat 1990 ja 1991 ja Kanada Cupin 1991.

 

JYPin valmennustiimiin tuleva Ari Santanen on toiminut SaiPassa valmentaja yli 13 vuotta. Niistä valtaosan liigajoukkueen apuvalmentajana, mm. neljä kautta Pekka Tirkkosen toimiessa päävalmentajana. SaiPan päävalmentajana Santanen toimi kauden 2016 – 2017. Viimeksi hän valmensi SaiPan B-junioreita. Pelaajaurallaan Santanen pelasi Ässissä ja SaiPassa.