Perrin ja JYP kohtaavat Kärpät – ”Tällä illalla iso merkitys sydämessäni”

LähiTapiola Areenalla mitellään perjantaina kuluvan liigakauden runkosarjan viimeinen kotiottelu JYPin ja Oulun Kärppien välillä. Kyseessä ei ole mikä tahansa ottelu muiden joukossa, sillä tämä taisto on samalla JYP-hyökkääjä Éric Perrinin kiekkouran viimeinen runkosarjarypistys kotiyleisön edessä.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Henkilökohtaisesti kyseessä on totta kai tunteellinen peli. Matka tähän pisteeseen on ollut pitkä. Kyse ei ole pelkästään minusta, vaan myös JYP-kannattajista. Heillä on ollut iso merkitys urallani ja he olivat suurin syy miksi palasin JYPiin, hurrikaanihyökkääjä Éric Perrin linjaa mittelön alla.

– Tällä illalla tulee olemaan iso merkitys sydämessäni. Olen iloinen, että voin tehdä tämän JYP-kannattajien edessä täällä Jyväskylässä. Sitä ei ymmärrä miten nopeasti nämä hetket tulevat eteen. 22 vuotta ja niistä 12 vuotta Suomessa. Olen yrittänyt kertoa nuorille, että sitä luulee, ettei aika kulu nopeasti mutta oikeasti kuluu se, kanadalaiskiekkoilija lisää.

Éric Perrin on JYPin liigahistorian tehokkain ulkomaalaispelaaja (Kuva: Jiri Halttunen).

43-vuotias ”Lavalin Leijona” pelaa tällä hetkellä seitsemättä kauttaan JYP-nutussa. Keskiviikkoisessa KalPa-ottelussa Éric nousi jyväskyläläisjoukkueen liigahistorian kaikkien aikojen pistepörssissä neljännelle sijalle ohi Antti Virtasen. Perrin on tehtaillut pelaamissaan 395:ssä ottelussa kaikkiaan 342 (109+233) tehopistettä.

– Ensimmäistä peliäni JYP-paidassa en muista, mutta suurin muisto siltä kaudelta (2002-03) on se, miten hyvin pelasimme playoffeissa (Kärpät eteni tiukan taistelun päätteeksi puolivälieristä jatkoon 4-3-voitoin).

– Mitä tulee pörssisijoitukseen, niin siitä olen pahoillani ”Vemmun” vuoksi! Ne ovat niitä pieniä, hienoja asioita, jotka näyttävät miten pitkään olen täällä ollut. Asioita, jotka ovat mahdollistuneet kovalla työllä ja hyvien ketjukavereiden ansiosta. Antti Virtanen oli yksi heistä. Hän pelasi pitkän uran JYPissä ja on legenda Jyväskylässä. Totta kai se on aina erityinen asia, kun saa oman nimensä tuollaisten pelaajien joukkoon.

JYP avasi kiekkoviikon keskiviikkona kotikaukalossa, jossa vastassa ollut Kuopion KalPa venyi lopulta 3-2-jatkoaikavoittoon. Hurrikaanimiehistö johti toisen erän alussa peliä 2-0-lukemin Perrinin ja Janne Kolehmaisen maaleilla, mutta tämän jälkeen isäntien hyökkäyspelaaminen lopahti tyystin KalPan saalistaessa lopulta vierasvoiton matkaansa. Risto Dufvan luotsaama jyväskyläläissikermä on tästä huolimatta edelleen kiinni kymmenennessä – ja samalla viimeisessä – playoff-paikassa kahdeksan pisteen etumatkan turvin Vaasan Sportiin nähden.

Kanadalaiskiekkoilija nousi keskiviikkona JYPin kaikkien aikojen pistepörssissä ohi Antti Virtasen (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kärpät on loistava haaste”

Oulun Kärpät kuittaa ensi torstaina pelattavan päätöskierroksen jälkeen tililleen toisen peräkkäisen runkosarjavoiton. Mikko Mannerin suojatit ovat saalistaneet 56:ssa ottelussa tililleen 127 sarjapistettä, joka on 25 täppää toisena majailevaa Tampereen Tapparaa enemmän.

– Kärpät on taitava ja ammattimainen joukkue, joka ei taatusti tule Jyväskylään pelkästään ottamaan rennosti. He tulevat varmasti antamaan parastaan, minkä vuoksi myös meidän täytyy olla parhaimmillamme.

– Vastustaja ei ole päästänyt kauden aikana montaa maalia omiin (56 peliä – 94 päästettyä). Kenties suurin syy sille on se, että he eivät vietä kiekon kanssa kovin kauaa aikaa omalla puolustusalueella. Meidän täytyy pystyä katkaisemaan Kärppien hyvän olon tunne ja pakottaa heidät pelaamaan omissa pidempään.

Perrin sai lokakuussa tililleen 600 liigaottelua. SM-liigan muistolaattaa ojentamassa JYP Jyväskylä Oy:n puheenjohtaja Jukka Seppänen (Kuva: Jiri Halttunen).

Kuluva viikko käynnistyy Kärppien osalta vasta perjantaina JYPiä vastaan. Viime viikolla kärppälauma saalisti tililleen 3-2-voitot Hämeenlinnan Pallokerhosta ja Lappeenrannan SaiPasta. Oululaismiehistön tehokkaimmat pelimiehet näissä kahdessa koitoksissa olivat Ville Leskinen (3+1), Nicklas Lasu ja Teemu Kivihalme (0+3).

– Kärpät on meille loistava haaste. Pelaamme sarjan parasta joukkuetta vastaan ja tämä on meille hyvä mahdollisuus näyttää missä menemme. Tavoite on pelata kolme hyvää erää ja ehjä 60-minuuttinen, Éric Perrin linjaa lopuksi.

Lätkänippujen tämän kauden kolme yhteenottoa ovat kaikki menneet Kärppien nimiin. Viime vuoden puolella pelatut koitokset on kirjattu sarjajohtajan tilastoihin luvuin 1-0, 2-1 VL ja 6-2.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu JYP-Kärpät perjantaina 8. maaliskuuta LähiTapiola Areenalla alkaen kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan JYP voittoon ja samalla juhlistamaan Éric Perrinin kiekkouran viimeistä runkosarjan kotikamppailua!

 

Teksti: Antti Hokkanen