Pudotuspeliavauksessa vastassa Lukko – ”Rennosti vetämään kovaa”

JYPin kiekkokevät saa jatkoa playoffs-pelien merkeissä, kun lauantaina käynnistyvässä 1. kierroksen pudotuspelisarjassa tulee vastaan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Rauman Lukko. Puolivälieriin mieliäkseen ottelusarjassa täytyy saalistaa kaksi voittoa.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Keskinäiset pelit olivat tällä kaudella tasaisia vääntöjä, joten kova sarja on varmasti tulossa. Molemmat joukkueet haluavat jatkoon, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara tuumii playoff-sarjan alla.

Runkosarjan torstaisella päätöskierroksella JYP joutui seuraamaan sivusta ja sai jännittää omaa kohtaloaan, kun Vaasan Sportilla oli voitolla Lahden Pelicansista mahdollisuus sysätä hurrikaanimiehistö kesälomille ja edetä itse pudotuspeleihin. Lahtelaissikermä oli kuitenkin kamppailussa vahvempi selvin 5-1-lukemin, mikä tiesi kotkapaitojen kauden päättymistä ja samalla jyväskyläläisjoukkueen pelien jatkumista.

– Olihan se tilanteena hieman erilainen kuin missä on aiemmin ollut. Siihen ei voinut itse vaikuttaa. Torstaina oli päivällä vielä ihan rento fiilis, mutta kun peliä alkoi katsoa, niin silloin jännitti aika paljon.

– Pelin jälkeen oli totta kai hyvä fiilis. Päästiin siihen tavoitteeseen mihin ollaan tähdätty pitkän aikaa ja ansaittiin paikka playoffien ensimmäiselle kierrokselle. Me emme olisi vielä olleet mitenkään valmiita lopettamaan tätä kautta.

Ossi Louhivaara odottaa tulevasta playoff-sarjasta tiukkaa vääntöä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pitää keskittyä hetkeen”

Hurrikaaniryhmittymän runkosarjaa leimasi epätasaiset otteet kaukalossa, jotka osaltaan olivat laittamassa kapuloita jyväskyläläisrattaisiin ajatellen kevään tosipelejä ja ennen muuta niihin pääsyä. Tuloksellisesti tilanne kääntyi kuitenkin lopulta JYPin eduksi, eikä Ossi Louhivaaran mukaan mennyttä ole enää syytä muistella sen enempää.

– Nyt meidän pitää nollata koko runkosarja. Puolet siitä, ellei jopa koko runkosarja oltiin niin paljon tavoitetta takana. Playoffit olivat käynnissä tavallaan koko ajan ja pelattiin monta kertaa ikään kuin veitsi kurkulla.

– Tuleviin peleihin meidän täytyy lähteä rennosti vetämään kovaa ja avoimin mielin. Runkosarjapelit ovat kuitenkin ihan eri pelejä, kun taas pudotuspeleissä pelataan pelkästään voitoista.

Lukko tavoittelee pudotuspelien avauskierroksella jatkoonpääsyn riemua JYPin kustannuksella (Kuva: Elmeri Elo / Liiga).

Rauman Lukon runkosarjan viimeiset viikot sujuivat hivenen alavireisesti, mutta tästä huolimatta läpi kauden mainioita otteita esittäneet Pekka Virran suojatit tulevat taatusti tekemään kaikkensa kammetakseen itsensä kahdeksan parhaan joukkoon.

– Meidän pitää vaan pelata Lukkoa paremmin ja hommata tarvittavat voitot. Tiukkaa tulee varmasti olemaan, mutta pitää vaan keskittyä aina tiettyyn hetkeen, eikä ajatella liian pitkälle, Ossi Louhivaara painottaa lopuksi.

Pudotuspelien 1. kierroksen avausottelu Lukko-JYP lauantaina 16. maaliskuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 17.

 

Teksti: Antti Hokkanen