Runkosarja päätökseen Kouvolassa – ”Parasta peliin”

JYP päättää kuluvan kauden runkosarjan tiistaina Kouvolassa, jossa asettuu vastaan KooKoo. Isännät päättävät liigakautensa torstain päätöskierroksella, kun taasen jyväskyläläisvieraat pyrkivät pitämään loppuun asti kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

Lähtökohdat tiistain vääntöön ovat selkeät. Sarjan 12. sijalle vielä saumoja omaava KooKoo pelaa sarjakauden viimeisessä kotipelissään kunniasta ja JYP taasen ei halua jättää mitään sattuman varaan ajatellen torstain päätöskierrosta. Hurrikaanijoukkio pitää 10. sijaa hallussaan tällä hetkellä 80 pisteellä, joka on ainoastaan kaksi pinnaa 11. tilalla vaanivaa Vaasan Sportia vähemmän. Jännittävän asetelmasta tekee se, että JYPillä on jäljellä enää yksi runkosarjakoitos ja Sportilla vastaavasti kaksi.

– Mennyttä ei pidä enää liikaa miettiä, vaan yritetään nyt kerätä energiaa tähän iltaan. Tänään täytyy olla valmis laittamaan parasta peliin, JYP-sentteri Miika Lahti toteaa runkosarjan päätöskamppailun kynnyksellä.

Miika Lahti ja JYP tavoittelevat tiistaina kauden 12:tta vierasvoittoa (Kuva: Photomotion / Liiga).

Pahimmassa skenaariossa kotkapaidat siis voivat 60 runkosarjataiston päätteeksi vallata viimeisen pudotuspelipaikan JYPin nenän edestä vaivaisen pisteen erolla. Toisaalta JYPin kauden päättyminen voi yhtä hyvin varmistua myös jo tiistain kierroksen jälkeen. Tasapisteisiin päätyessä tällä hetkellä etu kääntyisi jyväskyläläismiehistön puoleen suuremman voittosarakkeen myötä (JYPillä kolmeen pisteen voittoja 17, Sportilla 16). Jos tämä tilasto on tasan, niin seuraavaksi tarkastellaan joukkueiden maalieroja (tällä hetkellä JYP -11, Sport -22).

– Tällä hetkellä ei voida vaikuttaa muuhun kuin tämän päivän peliin. Selvää on se, että meidän täytyy nyt keskittyä oleelliseen. Tasomme on heitellyt pelien sisällä ja omiin on viime aikoina mennyt paljon maaleja. Pyritään nyt puolustamaan hyvin ja pitämään sitä kautta oma pää puhtaana.

”Kausi on ollut haasteellinen”

JYPin runkosarja on ollut kaikkine vaiheineen melkoista vuoristorataa. Marraskuun loppupuolella joukkue nappasi viisi voittoa putkeen, minkä jälkeen mollivoittoiset esitykset saivat jatkoa. Vuodenvaihteen tienoilla otteet kaukalossa paranivat ja voittoja napsui aiempaa enemmän, mutta varsinkin kuudessa aiemmassa koitoksessa kärsityt viisi tappiota näyttävät nyt pahimmassa tapauksessa koituvan JYPille kohtalokkaiksi.

– Kausi on ollut haasteellinen. Välillä on saatu pelistä kiinni, mutta sitten ollaan taas menetetty se sauma. Laajemman analysoinnin aikaa tulee kuitenkin myöhemmin, sillä kausi on vielä kesken.

Kuudesta aiemmasta mittelöstään neljä voittoa saalistanut KooKoo pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Kotikaukalossa tuli 2-4-tappio Tapparaa vastaan, kun taasen raumalaisjäällä kellistyi Lukko 4-1-lukemin. JYPin viime viikko oli mollivoittoinen, kun hurrikaaninipun sarakkeeseen kirjattiin kolme tappiota (SaiPa, Kärpät, KalPa).

KooKoo-hyökkääjä Malte Strömwall taistelee vielä tiukasti Liigan pistepörssin voitosta (Kuva: Jääkiekon SM-liiga Oy).

”Yritetään mennä oikealla rentoudella”

Hurrikaanihyökkääjä Miika Lahti on kuluvalla kaudella kirjauttanut tehotilastoihinsa kuusi syöttöpistettä, mutta sesongin avausmaali on vielä antanut odotuttaa itseään. Edellisen kerran ”Konneveden Kurri” on jäänyt JYP-nutussa maaleitta kaudella 2010-11, jolloin liigapelejä kertyi vyölle tosin ainoastaan kymmenen mittelön verran.

– Maalintekoa on yritetty miettiä ja välillä tulosta on yritetty puristaa väkisin. Yritetään nyt kuitenkin mennä vaan oikealla rentoudella ja hakea joukkueelle niitä pisteitä. Jos maali tulee, niin sitten se tulee, ”Rambo” päättää.

Edellisen kerran JYP on jäänyt ulos pudotuspeleistä kaudella 2006-2007, jolloin Matti Alatalon luotsaama jyväskyläläisryhmittymä sijoittui runkosarjassa 12. sijalle. Nykyjoukkueesta tuolloin mukana olivat Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara ja Miika Lahti.

Kauden viimeinen runkosarjaottelu KooKoo-JYP tiistaina 12. maaliskuuta Kouvolan Lumon Areenalla alkaen kello 18.30.

 

 

Teksti: Antti Hokkanen