SaiPa vastassa vierasjäällä – ”Pelissä on merkitystä ja panosta”

JYP mittelee runkosarjan toiseksi viimeisen liigaväännön lauantaina, kun vieraskaukalossa asettuu vastaan Lappeenrannan SaiPa. Kotijoukkue tavoittelee vielä playoffien ensimmäisen kierroksen kotietua, kun vastaavasti vierassikermä pyrkii vankistamaan sijoitustaan viimeisenä pudotuspelijoukkueena.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Erittäin tiukka kamppailu odotettavissa. Kivahan se on mennä pelaamaan, kun pelissä on merkitystä ja panosta. Uskon, että se myös näkyy kentällä. Molemmat joukkueet taistelevat kovaa ja töitä täytyy varmasti tehdä, JYP-hyökkääjä Markus Jokinen toteaa muutamia tunteja ennen illan koitosta.

Markus Jokinen uskoo ottelun tärkeyden näkyvän illan koitoksessa (Kuva: Jiri Halttunen).

SaiPa on pelannut tällä viikolla toistaiseksi ainoastaan yhden kamppailun. Keskiviikkona vierasjäällä Mikkelin Jukureita vastaan käyty taisto tilastoitiin 60 minuutin päätteeksi lopulta lappeenrantalaismiehistölle 3-0-lukemin. SaiPa-osumista mittelössä vastasivat Ville Koho, Ahti Oksanen ja Jonatan Tanus. Kahdeksasta edellisestä kotipelistään kuusi koitosta voittanut SaiPa on tällä hetkellä pisteen päässä 8. sijalla majailevasta Tampereen Ilveksestä, joka pitää siis hallussaan pudotuspelien 1. kierroksen toista kotietupaikkaa.

– SaiPa on kovasti luisteleva ja kotona tosi aktiivinen joukkue. Pelissä tulee varmasti hetkiä, jolloin heillä on mylly päällä. Ne hetket meidän täytyy pystyä puolustamaan ja kestämään. Samaan aikaan täytyy saada omaa hyökkäyspelaamista kasaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmesti aiemmin. Yhteenottojen seurauksena SaiPa johtaa keskinäisiä koitoksia voitoin 2-1. Osapuolet ovat päätyneet kahdesti jatkoajalle (SaiPa-JYP 3-2, JYP-SaiPa 4-3) ja kertaalleen SaiPa on ollut etevämpi varsinaisella peliajalla (2-1). Lappeenrantalaispoppoon tehokkain pelimies näissä taistoissa on ollut Cody Kunyk (2+3), kun puolestaan jyväskyläläisjoukkueen pisteahnein kiekkoilija on ollut David Tomášek (1+3).

”Valmistautuminen kaikki kaikessa”

JYPin kuluva viikko on pitänyt sisällään kaksi kotiottelua, joista molemmista hurrikaaniyhdistelmä on joutunut poistumaan tappio niskassaan. Keskiviikkona voiton vei Kuopion KalPa 3-2-jatkoaikavoiton myötä ja perjantaina oli Oulun Kärppien vuoro hakea LähiTapiola Areenalta pisteet matkaansa 4-1-vierasvoiton seurauksena. Tämän viikon JYP-maaleista ovat vastanneet Éric Perrin, Janne Kolehmainen ja Anton Stråka.

– Kärppiä vastaan saatiin iso harppaus eteenpäin hyökkäyspelissä ja sitä täytyy pystyä jatkamaan myös SaiPaa vastaan. Kärpät rokotti meitä virheistä, joiden riskit meidän täytyy pystyä tunnistamaan ja karsia pois.

SaiPa on ilakoinut tällä kaudella kahdesti JYPin kustannuksella (Kuva: Kimmo Metsälä / Liiga).

Liigan 10. sijalla häärivällä JYPillä on koossa 80 pistettä, kun jäljellä on vielä kaksi runkosarjaottelua (SaiPa, Kouvolan KooKoo). Viimeistä playoff-paikkaa 11. sijalla kärkkyvällä Vaasan Sportilla on viisi pistettä vähemmän, mutta samaan aikaan vielä kolme runkosarjamittelöä pelaamatta (Porin Ässät, Turun Palloseura, Lahden Pelicans). Mikäli Sport häviää lauantain kierroksella Ässille varsinaisella peliajalla, tuolloin JYPille riittänee paremman maalieron turvin Lappeenrannasta saalistettu vieraspiste pudotuspelipaikan varmistamiseen.

– Valmistautuminen on tietysti kaikki kaikessa. Perjantaina se oli hyvä, mutta keskiviikkona peli lopahti toisessa erässä. Meidän täytyy pystyä valmistautumaan tähän iltaan sillä tavalla, että saadaan pelattua kokonaisuudessaan ehjä peli, Markus Jokinen toteaa loppuun.

SaiPa-JYP lauantaina 9. maaliskuuta Lappeenrannan Kisapuistossa poikkeuksellisesti alkaen kello 18.

 

Teksti: Antti Hokkanen