Tiistain teemana tulos tai ulos – ”Molemmat tulevat peliin varmasti hyvin latautuneena”

JYP ja Lukko mittelevät tiistai-iltana pudotuspelien 1. kierroksen ratkaisevan kolmannen osaottelun Raumalla. Lähtökohdat tulevaan kamppailuun ovat yksinkertaiset: Voitolla edetään kahdeksan parhaan joukkoon ja tappio puolestaan tietää kesäloman alkua.

Otteluennakon tarjoaa MyCashflow.

– Nyt on molemmilla joukkueilla selkä seinää vasten –tilanne. Molemmat tulevat peliin varmasti hyvin latautuneena. Jos pelataan kuten sunnuntaina, niin silloin ainakin annetaan itsellemme paras mahdollinen mahdollisuus päästä jatkoon. Uskon, että me siihen myös pystytään, JYP-vahti Eetu Laurikainen kiteyttää ratkaisevan kolmannen koitoksen kynnyksellä.

Joukkueiden kahdessa aiemmassa yhteenotossa kotietu on ollut toistaiseksi valttia. Raumalla lauantaina käyty ottelusarjan avausmittelö tilastoitiin Lukolle 5-1-lukemin, kun taas sunnuntaina Jyväskylässä JYP oli parempi maalein 4-1.

– Ensimmäisen ottelun toisessa erässä peli lähti meiltä vähän käsistä, vaikka aloitettiinkin se hyvin. Toisessa kamppailussa pystyttiin jatkamaan hyvää peliä loppuun asti ja samanlaiseen esitykseen pyritään myös tiistaina Raumalla.

Röyhkeitä otteita kaivataan jälleen tiistaina Lukko-veräjällä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin lauantainen esitys jätti rutkasti toivomisen varaa sunnuntaille, jolloin hurrikaaniryhmittymä olikin kuin uudestisyntynyt. Aktiivinen hyökkäyspelaaminen, tiivis puolustuspeli ja loistava maalivahtityöskentely nostivat jyväskyläläisjoukkueen otteet aivan uudelle tasolle.

– Yön aikana ei tapahtunut varsinaisesti mitään konkreettista, vaan kyse oli ennemminkin henkisen puolen parantumisesta. Homma lähti liikkeelle jokaisesta yksilöstä. Päätettiin sunnuntaina, ettei hävitä ja ei me sitten hävitty.

”Koko ajan saa olla hoksottimet hereillä”

Lukko teki runkosarjassa kuudenneksi eniten maaleja (170), joista eniten osumia kirjattiin Janne Keräsen ja Brandon DeFazion nimiin (19). Kahden pelatun playoff-taiston jäljiltä raumalaissikermän maalipörssiä johtaa kahdesti JYP-nuottaan osunut Keränen.

– Onhan siellä vastassa taitavia äijiä. Koko ajan saa olla hoksottimet hereillä. Lukko hakee nopeita hyökkäyksiä ja yrittää sitä kautta väsyttää meitä jalalla.

Eetu Laurikainen on merkkauttanut kahdessa pudotuspeliväännössä tililleen 55 torjuntamerkintää, kun vastaavasti Lukko-veräjällä molemmissa mittelöissä esiintynyt Lassi Lehtinen on kopannut kiekon hanskaansa 30 kertaa.

– Torjunnat totta kai auttavat omaa pelaamista. Laukausten ei tarvitse olla välttämättä edes seurausta vaarallisista tilanteista. Torjunnasta tai kosketuksesta kiekkoon ylipäänsä tulee aina lisää varmuutta.

Eetu Laurikainen on ollut runkosarjan tavoin myös Lukko-ottelusarjassa JYPin tärkein pelaaja (Kuva: Jiri Halttunen).

Tarkkasilmäisimmät ovat kenties huomanneet, että playoff-peleihin lähdettäessä Eetu Laurikainen luisteli kaukaloon uusi maski kasvoillaan. Siinä missä runkosarjassa ”Edin” päässä komeili Jyväskylän kaupungin vaakunalla ja hurrikaanilogolla varustettu punamustavalkoinen-häkki, kantaa mies nyt päässään JYP-logoilla varustettua kokovalkoista maskia.

– Taustalla ei ole mitään rituaalia tai taikauskoa. Nyt vaan tuli uusi maski perille ja otettiin se käyttöön, Eetu Laurikainen virnistää lopuksi.

Pudotuspelien 1. kierroksen ratkaiseva kolmas osaottelu Lukko-JYP tiistaina 19. maaliskuuta Rauman Kivikylän Areenalla alkaen kello 18.30.

 

Teksti: Antti Hokkanen